Trendig

Vad ar Tillitsniva?

Vad är Tillitsnivå?

Med tillitsnivå menar vi grad av säkerhet och tillförlitlighet. Ju högre tillitsnivå en e-legitimation har desto säkrare är den, både när det gäller teknisk och administrativ säkerhet. Tillitsnivåer förkortas ofta LoA (Level of Assurance).

Hur mäta lokalarea?

Areamätning sker enligt Svensk Standard SS 21054:2020. Med hjälp av mätregler enligt Svensk Standard, SS 21054:2020, som finns att köpa på Svensk Byggtjänst, kan du provmäta din boarea själv. Bruksarea (BRA) = Ett övergripande begrepp enl. Svensk Standard som innefattar Boarea, Biarea, Lokalarea och Övrig area.

Vad räknas in i byggarea?

Byggnadsarea (BYA) Det är ytterväggarnas utsida eller konstruktionens utsida som räknas. I detaljplanen anges hur stort hus du får bygga just på din tomt. Oftast anges den tillåtna byggnadsarean i procent av tomtarean. Tänk på att carport och skärmtak räknas in i byggnadsarean.

Vad e identitet?

Med hjälp av en e-legitimation även kallad e-leg, eID eller e-ID kan en användare legitimera sig, logga in få åtkomst till olika myndigheters, företags och arbetsgivares elektroniska tjänster på nätet. Med e-legitimation kan du även aktivera elekroniska signeringstjänster. Läs mer om vad elektronisk signatur är här.

Vad ingår i lokalarea?

Lokalarea är bruksarea (BRA) som har annat ändamål än boende. Exempel på lokalarea (LOA) är kontor, butik, lager/förvaring, personal/grupputrymmen, teknik/verkstadslokaler och laborativa lokaler.

Vad menas med Boa?

BOA betyder boarea. Det finns en broschyr på SIS hemsida som heter Så mäter du din bostad som sammanfattar de regler som finns om BOA. En fullständig beskrivning av hur du mäter din bostad finns i standarden SS 21054:2020 ”Area och volym för husbyggnader-Terminologi och mätregler”.

Vad ingår i Byggnadsarea?

Med byggnadsarea avses den area som en byggnad upptar på marken, antalet våningar har alltså ingen betydelse. Här nedan hittar du vad som ska tas med och inte vid beräkning av detta mått.

Vad räknas in i byggrätten?

Med byggrätt menas en byggnads totala area på alla våningsplan ovan mark, inklusive ytterväggar. Om du inte vet vad din byggnad har för byggrätt använder du en schablon som är 1,25 gånger boarean (BOA) för bostäder och för lokaler en schablon som är 1,20 × den sammanlagda ytan av lokaler (LOA).

https://www.youtube.com/watch?v=8v636ZIGyms

Share this post