Rekommendationer

Hur man talar sa att barn lyssnar och lyssnar?

Hur man talar så att barn lyssnar och lyssnar?

New York Times-bestsellerförfattarna Adele Faber och Elaine Mazlish erbjuder här en rad praktiska tekniker för att lyssna aktivt, bekräfta barnets känslor och vända negativa spiraler. I en tid där digital teknik och annat ständigt pockar på vår uppmärksamhet är den här boken om aktivt lyssnande mer aktuell än någonsin.

Hur ska man få barn att lyssna?

Adele Faber och Elaine Mazlish har en jordnära och respektfull inställning som visar hur livet med barn i alla åldrar kan bli mindre stressande och mer givande. Här delar de prisbelönta experterna sina senaste kunskaper och förslag utifrån feedback de har fått genom åren.

Hur man talar så att barn lyssnar & lyssnar så att barn talar ljudbok?

I Hur man talar så att barn lyssnar och lyssnar så att barn talar ljudbok gratisförklarar författarna tack vare sin erfarenhet hur man ska kommunicera sig med sina barn. De visar saker från barns perspektiv samt ingår djupare i vissa handlingars bakgrund.

Hur man pratar med barn?

Hur pratar vi egentligen om och med barnen? Pratar vi ofta över deras huvuden? Ylva Mårtens menar att vi kan behöva fundera över hur vi beter oss mot barn. Vi kanske talar om dem i tredje person eller tycker att de är lillgamla när uttrycker sig väl, eller till och med skrattar när de faktiskt berättar något utförligt.

Hur man pratar med barn om krig?

Att prata med barn och unga om krig och kriser

  1. anpassa samtalen till barnens eller elevers ålder.
  2. ställa öppna frågor om barnens eller elevernas känslor och tankar om det som visas i media.
  3. ta deras oro på allvar.
  4. prata lugnt och undvik att dina egna känslor tar över i samtal med barn och elever.

När prata med barn om krig?

Barn och unga blir ofta berörda när något allvarligt har hänt i samhället eller i omvärlden. De kan behöva prata om det med någon vuxen. Här får du som jobbar med barn och unga stöd i hur du pratar om svåra saker som krig och kriser.

Share this post