Ny

Vad kostar det att bo pa Astrid Lindgrens Varld?

Vad kostar det att bo på Astrid Lindgrens Värld?

Gäster 3-14 år så kostar det 310 kr för 1 dag, 435 kr för 2 dagar och 515 kr för 3 dagar. Gäster 15-64 år så kostar det 420 kr för 1 dag, 590 kr för 2 dagar och 670 kr för 3 dagar. Gäster 65 år + så kostar det 260 kr för 1 dag, 360 kr för 2 dagar och 440 kr för 3 dagar.

Hur blir man skådespelare på Astrid Lindgrens Värld?

För att söka skådespelarjobb måste man genomgå audition. Astrid Lindgrens världs audition är den roligaste jag g jort under 5 år som frilansande. Så mitt tips är att passa på att ha roligt, slappna av, var dig själv och njut, då kommer det vara en rolig dag hur än slutresultatet blir.

Får man ha hund på ALV?

Ja, så länge den hålls i koppel och att den inte stör övriga gäster. Hundar är dock inte välkomna in i byggnader eller på våra uteserveringar av hänsyn för allergiker. Vid många av våra föreställningar förekommer det djur och då kan det också vara bra att tänka på att inte sätta sig allra längst fram på åskådarplats.

När öppnade ALV?

Parken, som grundades 1981, är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld har varje år ca 490 000 besökare, varav drygt 20 procent ifrån utlandet. Parken har öppet från maj till augusti och helger i september, samt under svenska höstlovet.

Var bor man när man ska på Astrid Lindgrens Värld?

10 hotell som trendar mest nära Astrid Lindgrens Värld

  • Best Western Vimmerby Stadshotell. Hotell i Vimmerby.
  • Björkbackens Karaktärshotell. Hotell i Vimmerby.
  • Vimmerby Camping. Hotell i Vimmerby.
  • Oxgården. Hotell i Vimmerby.
  • Smålandsbyn i Vimmerby. Hotell i Vimmerby.
  • Vimmerby Vandrarhem.
  • Hotell Ronja.
  • Björkbackens Stugby i Vimmerby.

Hur många släpper in på Astrid Lindgrens Värld?

– 1:20-regeln är det vi kommer gå efter och vi kommer ta in så många vi tror är lämpligt för ett bra flöde på publikgradänger. Gissningsvis är det någonstans mellan 4 000 och 5 000 besökare.

Vad tjänar skådespelarna på Astrid Lindgrens Värld?

Lägstalön från och med den 1 mars 2014 18 589 kr/månad och från och med den 1 april 2015 19 054 kr/månad. Lägstalön med 2 års yrkeserfarenhet vid professionell teater eller en tidigare säsong på ALV från och med den 1 mars 2014 20 100 kr/månad och från och med den 1 april 2015 20 603 kr/månad.

Vad hände med skådespelarna i Astrid Lindgrens filmer?

I dag: Grete Havnesköld fortsatte karriären som skådespelare efter tiden som Lotta på Bråkmakargatan. Hon har gjort flera roller, bland annat på Oktoberteatern där hon dessutom varit engagerad i driften av teatern. Under tiden har hon även läst statsvetenskap och genusvetenskap på Stockholms universitet.

Hur många släpps in på ALV?

Polisens överklagande – ett hot mot öppningen av Astrid Lindgrens Värld. Under hösten fick Astrid Lindgrens Värld rätt mot Polisen då förvaltningsrätten klargjorde att det var fel av Polisen att inte tillåta mer än totalt 50 åskådare åt gången i en park som rymmer ett stort antal scener.

Hur många får komma in på ALV?

Grundregeln kommer vara att en person ska kunna ha 20 kvadratmeter till sitt förfogande. – 1:20-regeln är det vi kommer gå efter och vi kommer ta in så många vi tror är lämpligt för ett bra flöde på publikgradänger. Gissningsvis är det någonstans mellan 4 000 och 5 000 besökare.

Hur många besökare får ALV ta in?

När grundades Vimmerby?

Då Carl IX gav tillbaka stadsrättigheterna år 1604 skrevs det in i privilegiebrevet att staden årligen skulle hålla tre marknader. Den traditionen fortlever ännu idag.

Share this post