Frågor

Vilka ar de olika behoven som husen loser?

Vilka är de olika behoven som husen löser?

Utgå ifrån dina behov För många kan det vara skönt att ha extra rum att inreda för gäster eller hobbyverksamhet. Samtidigt är det inte säkert att huset behöver vara så stort som du tror. Rannsaka din familj och dina intressen och studera hur du rör dig genom din nuvarande bostad.

Hur man beskriver ett hus?

Istället för att använda ordet ”hus” kan du använda ordet ”hem” i dina beskrivningar. Det ger din fastighet värme och känsla. Ordet hem beskriver hemmets karaktär. Köpare måste relatera till din beskrivning och veta att om de köper din fastighet kommer de att känna sig som ”hemma”.

Vad ska jag bygga?

Utgå från vad som är viktigt för dig. Tänk på hur huset kan placeras beroende på väderstreck och vegetation. Undersök vad som behövs för att göra tomten byggklar. Kanske tillkommer stora kostnader för sprängning, schaktning och andra markarbeten.

Vilken hustyp är bäst?

Vilken hustyp som passar dig bäst vet bara du Beroende på vart i landet du skall bygga och hur omgivningarna ser ut så kommer olika material passa bättre än andra. Planerar du till exempel att bygga en stuga i fjällen eller de norra delarna utav landet så passar ett timmerhus utmärkt.

Hur fungerar Förhandsvärdering?

När du ansöker om Byggnadslån gör banken en förhandsvärdering av din fastighet och fastigheten fungerar som säkerhet för lånet. Värdet på fastigheten avgör hur mycket du kan låna. Banken följer ditt bygge och kontrollerar att värdet ökar i takt med att du lyfter pengarna.

Vilka hus ska man undvika?

Här får du veta vad du ska se upp med när du letar efter drömhuset, så att du inte råkar ut för obehagliga överraskningar efter köpet.

  1. Hustyper – vilka risker finns?
  2. Gamla hustyper – över 100 år.
  3. 30-talhus – problem som är vanliga.
  4. 50- och 60-talshus – problem som är vanliga.
  5. 70-talshus – problem som är vanliga.

Hur kan man ta reda på hur gammalt ett hus är?

Första steget bör vara att besöka lantmäteriet, som har kartor över nästan alla byar och gårdar i Sverige, för att på så sätt få reda på fastighetens äldre namn och beteckning. I kartmaterialet kan man identifiera sin fastighet och kanske till och med sitt hus. I synnerhet 1800-talskartorna är mycket detaljerade.

Share this post