Frågor

Varfor ar inte Isabel med i Sune filmerna?

Varför är inte Isabel med i Sune filmerna?

Isabelle Andersson Hon föds i boken Självklart, Sune och döps i Sune och Svarta Mannen, och är 9 år yngre än Sune. Hon föds dock även i filmen Håkan Bråkan & Josef och då går Håkan i skolan. I andra filmversioner medverkar hon inte (förutom den danska filmen Sunes familj).

Var bor Sune Andersson?

Han bor med sin pappa Rudolf, mamma Karin, storasyster Anna, lillebror Håkan ”Bråkan” Andersson och senare (från Självklart, Sune) även lillasyster Isabelle i en tvåvåningsvilla i den fiktiva staden Glimmerdagg i Sverige.

Vad heter mamman i Sune?

Sune Andersson är en pojke i skolåldern, som bor i en tvåvåningsvilla med sin pappa Rudolf, mamma Karin, storasyster Anna och lillebror Håkan. I Sune börjar tvåan blir Karin på nytt gravid, och i Självklart, Sune, föds Sunes lillasyster Isabelle. Sunes fullständiga namn är Karl Sune Rudolf Andersson.

Vad heter pappan i Sune filmerna?

Rollen som Sunes pappa Rudolf har tidigare spelats av Peter Haber och Morgan Alling. Men i den kommande filmen är det Fredrik Hallgren, känd från ”Bonusfamiljen”, som syns.

Vad heter hon som spelar Sofie i Sune?

Efter åren som Sophie i filmerna blir Lily Wahlsteen ofta igenkänd på stan, berättar hon.

Vem spelar Sunes mamma på film?

Sunes och Håkans mamma Karin spelas av Sissela Benn, vars alter ego Filippa Bark bland annat gjort succé i Melodifestivalsammanhang. Sune spelas av 10-årige Elis Gerdt och lillebror Håkan av 6-årige Baxter Renman. Och storasyster Anna görs av Tea Stjärne, kanske främst bekant från Tjuvarnas Jul.

Var ligger Glimmerdagg?

I de tidigare böckerna bor de på Astavägen, i senare böcker på Trollvägen 4., som är belägen någonstans i närheten av Karlskoga och Örebro.

Var spelade man in Sune i Grekland?

Filmen bygger på handlingen i boken Sune i Grekland och blev därmed den tredje långfilmen med Sune och hans familj. Filmen spelades in på Rhodos Sunwing Resort Kallithea och i Stockholm. Filmen har sedan premiären haft över en halv miljon biobesökare.

Vem har spelat Sunes mamma?

Carina Lidbom, född 9 februari 1957 i Östersund, är en svensk skådespelare och komiker. Hon slog igenom i början av 1990-talet, kanske främst som Sunes mor i en adventskalender och en efterföljande långfilm.

Var är filmen Sune i Grekland inspelad?

Vad heter han som spelar Sune?

Håkan Bråkan är med i filmen Sunes sommar från 1993, där han spelas av Gabriel Odenhammar. I långfilmerna Sune i Grekland (2012), Sune på bilsemester (2013) och Sune i fjällen (2014) spelas Håkan Bråkan av Julius Jimenez Hugoson.

Share this post