Rekommendationer

Vad kallas Tanzanias storsta stad?

Vad kallas Tanzanias största stad?

Dar Es Salaam är Tanzanias i särklass största stad och en av de snabbast växande städerna i världen. Dar Es Salaam är hem till uppskattningsvis 7,1 miljoner människor. År 2000 var befolkningen i staden 2,2 miljoner. Prognoser uppskattar att Dar Es Salaam kommer att nå 15 miljoner invånare strax efter 2035.

Vad kallas de som bor på Färöarna?

På de 18 öarna bor drygt 50 000 personer, varav ungefär 17 000 i huvudstaden Tórshavn och 5 000 i Färöarnas näst största stad Klaksvík….Färöarna[redigera | redigera wikitext]

Føroyar
Officiella språk Färöiska, danska
Statsskick Monarki
Monark Margrethe II av Danmark
Lagman Aksel V. Johannesen

Vad betyder Dodoma?

Dodoma är en av Tanzanias 26 regioner och är belägen i den centrala delen av landet. Den har en beräknad folkmängd på 2 058 630 invånare 2009 på en yta av 41 311 km². Den administrativa huvudorten är Dodoma, som även är Tanzanias officiella huvudstad.

Vad betyder namnet Färöarna?

Färöarna, som på färöiska uttalas ”FER-ya”, stammar från ordet ”faar oy” vilket betyder ”Fåröarna”. ”Fågelparadiset” kan mycket väl ha varit ön Mykines, den västligaste av Färöarna, som är en ö med mycket rikt fågelliv.

Vad hette Tanzania tidigare?

Landets namn är ett teleskopord av Tanganyika, vilket är fastlandet, och Zanzibar, en kustnära ögrupp. De två före detta brittiska kolonierna förenades 1964 och bildade Förenade republiken Tanganyika och Zanzibar, som senare samma år bytte namn till Förenade republiken Tanzania.

Vilket land koloniserade Tanzania?

När de europeiska stormakterna 1884 möttes i Berlin för att dela upp Afrika mellan sig blev det nuvarande tanzaniska fastlandet tyskt, medan Zanzibar och Pemba 1890 blev brittiskt protektorat. Tyskarna styrde sin koloni Tyska Östafrika med stora svårigheter och slog hårdhänt ned flera uppror.

Vad heter hamnen i Dar es Salaam?

Dar es-Salaams hamn.

Vilken ögrupp tillhör Färöarna?

Efter andra världskriget gav Danmark öarna självständighet inom det danska riket. Sedan dess är Färöarna självstyrande med egen förvaltning. Formellt är den lilla ögruppen dansk, men numera bestämmer man själva över sin inrikespolitik och har egen flagga, eget postsystem, egna sedlar och eget språk.

Share this post