Populära

Vad gar pengarna till majblommor?

Vad går pengarna till majblommor?

10 % går till barnet som säljer majblommor. 10 % går till gruppen barn som säljer majblommor. 40 % går till den lokala majblommeföreningen för att dela ut i direkt ekonomiskt stöd. 40 % till riksförbundet för påverkansarbete, stöd till forskning, råd och stöd till lokalföreningar samt inköp och logistik.

Vem var initiativtagare till Majblomman?

Beda Sofia Hallberg, född Andersson på Prässe gård i Onsala församling 11 februari 1869, död 9 maj 1945 i Sankt Matteus församling, Stockholm var initiativtagare till försäljning av majblommor. Hon blev 1907 grundare av Förstamajblommans riksförbund i Göteborg.

Är Majblomman bra?

Blomman såldes den första maj varje år och kostade från början 10 öre. Genom åren har Majblomman gett ekonomiskt stöd till barn som av olika anledningar behöver det. Idag är det barnfattigdom som är Majblommans fokus och ekonomiskt stöd delas ut till barn som lever i ekonomisk utsatthet.

Vem föddes i Presse gård?

Majblommans skapare föddes 1869 på Presse gård i Onsala socken i norra Halland. Hennes pappa arbetade som sjökapten. Bara ett år efter att Beda fötts reste han till Amerika för att undersöka om det för familjen var värt att utvandra dit.

Var kan jag köpa en majblomma?

Majblomman är ett kvitto för din gåva och pengarna du betalar går till att motverka barnfattigdomen i Sverige. Var kan jag köpa majblommor efter 1 maj? På KappAhl, Stadium och i vissa ICA-butiker. Det går också att köpa majblommor från en sista chansen-låda, till exempel på ett bibliotek eller i Majblommans webbshop.

Varifrån kom Beda Hallberg?

Beda Sofia Andersson (gift Hallberg) föddes den 11 februari 1869 på gården Presse i Onsala, Halland, som dotter till sjökaptenen Johan Anders Andersson och Josefina Amalia Möller. Bedas far for till Amerika när hon var ett år gammal – och han kom aldrig tillbaka.

Var föddes Beda Hallberg?

11 februari 1869, Onsala sockenBeda Hallberg / Född

Hur lång tid tar det att få pengar från Majblomman?

Det kan vara bra att veta att det ibland kan dröja många veckor innan du får svar på din ansökan eftersom den behandlas av volontärer som är engagerade på sin fritid. Har du frågor som gäller din ansökan, maila din lokala majblommeförening.

Share this post