Ny

Ar tillaggsavgift pa trangselskatt avdragsgill?

Är tilläggsavgift på trängselskatt avdragsgill?

Löpande bokföring Företagets utgifter avseende trängselskatt debiteras konto 5616 Trängselskatt, avdragsgill (BAS 2022). Kontot debiteras både när skatten betalas direkt av företaget/arbetsgivaren och när den anställde får ersättning för skatt som denne betalat privat.

Vad händer om man inte betalar trängselskatt?

Om betalningen inte bokförts på Transportstyrelsens konto för trängselskatt det datum som står på avin, läggs en tilläggsavgift på. Tilläggsavgiften är 500 kronor.

Varför infördes trängselskatt?

Huvudsyftena med trängselskatten är att minska fordonsträngseln i Stockholms centrum, förbättra framkomligheten och förbättra miljön i innerstaden.

När dras trängselskatten?

Pengarna dras från det anmälda kontot en dag innan beloppet ska finnas bokfört på Transportstyrelsens konto för trängselskatt. Om det skulle vara så att täckning saknas på kontot, görs ett nytt försök (men det görs endast en gång). Det belopp som kommer att dras framgår av det inbetalningskort som vi skickar ut.

Vilket konto bokför man trängselskatt?

En kostnad för skattefria trängselskatter som avser tjänstebilar bokförs normalt i kontogrupp 56 och en kostnad för skattefria trängselskatter som avser andra bilar bokförs normalt i kontogrupp 58.

Vem slipper betala trängselskatt?

Om du har ett svenskt parkeringstillstånd för personer med rörelsehinder, eller ett motsvarande tillstånd utfärdat inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), kan du ansöka hos Skatteverket om att få en bil befriad från trängselskatteplikt.

Vem införde trängselskatten?

Trängselskatt infördes permanent den 1 augusti 2007. Beslutet fattades av Riksdagen och den skatt som tas ut är statlig.

Är trängselskatten avdragsgill för företag?

Ja, fr. o.m. den 1 augusti 2007 är trängselskatten avdragsgill vid inkomsttaxeringen.

Share this post