Populära

Hur bygger man en brandklassad vagg?

Hur bygger man en brandklassad vägg?

Kravet på en brandklassad innervägg anges i gällande byggregler. Innerväggar kan konstrueras på många olika sätt. Specifikationerna beror på avsedd användning och prestanda. Innerväggar kan byggas av olika typer av skivmaterial, som bärs upp av ett ramverk av trä eller metall, med eller utan skarvar.

Vad är Brandgips?

Gyproc Protect F (15,4 mm) är en brandgipsskiva, som har bättre brandskyddande egenskaper än en vanlig 12,5 mm Gyproc Normal standardgipsskiva.

Vilken Klassbeteckning har golv som är typgodkända för utrymningsvägar?

För utrymningsvägar krävs klass CflS1, för godkänt låg brandspridning och rökbildning.

Vad krävs för el30?

Det är kombinationen av ytterpanel och innerpanel samt tjocklek och typ av isolering som avgör branklassningen. Som exempel konstruerar vi våra isolerade garage med: 12 mm spånskiva, minst 95 mm isolering av glasull och 22 mm ytterpanel av trä. Denna konstruktion uppfyller brandklass EI30.

Hur bygger man EI60?

Till din hjälp, med förslag på lösningar hur man kan bygga en vägg i EI 30 eller 60, finns olika brandskyddshandböcker, till exempel från Svensk byggtjänst eller Brandskyddsföreningen. Byggmaterialtillverkarna har också information om hur deras produkter ska kombineras för att uppnå en viss brandmotståndsklass.

När brinner gips?

Gipsskivor brinner inte och ger därför ett visst skydd mot brand. När gipset blir upphettat avges dessutom vattenånga, som sänker temperaturen i rummet och hämmar branden.

Vilken skruv till Brandgips?

Kombiskruv med försänkt huvud för montering av standardgipsskivor, brandgipsskivor, vindskyddsskivor eller putsbärande skivor mot såväl stålprofiler som träreglar. Även skruv med borrspets och bandad skruv.

Vilken temperatur brinner gips?

Verkan av temperaturer Gyproc Gipsskivor får inte kontinuerligt utsättas för temperaturer över ca 50°C, då detta bryter ner gipskärnan.

Vad innebär ei 60?

Ett tillämpningsområde är exempelvis att uppföra lägenheter i EI60. Detta innebär att om det börjar brinna i en lägenhet ska inte väggen släppa igenom brand eller rök till närliggande lägenheter samtidigt som den isolerar under denna tid så att det inte blir för varmt på andra sidan väggen.

Share this post