Frågor

Hur kan man se vems kontonummer?

Hur kan man se vems kontonummer?

Du hittar information om konton och kontonummer i Internetbanken och Mobilbanken under Översikt.

Vad är Bankadress?

Betalningsmottagarens kontonummer i den mottagande banken. Det bör du skriva i Iban-format (International Bank Account Number). Betalningsmottagarens bankadress i form av en så kallad Bic (Bank Identifier Code), alternativt bankens namn och adress. Bic kallades förut för Swiftadress.

Vad är mina bankuppgifter?

I bankkontoutdraget ska samtliga uppgifter bekräftas i ”KONTONAMN”, ”IBAN/KONTONUMMER” och ”BANKENS NAMN”. Om ett kontoutdrag bifogas krävs inte bankens stämpel och banktjänstemans namnteckning. Kontoinnehavarens namnteckning och angivande av datum är ALLTID obligatoriskt.

Vem har konto i Swedbank?

Vid en felaktig kontoöverföring. Vid en kontoöverföring kontaktar du din bank om du inte vet vem mottagaren är, så kan banken ta reda på vem som äger kontot och kontakta mottagaren. I annat fall kontaktar du mottagaren om du råkat välja fel mottagare, men du vet vem det är som tagit emot pengarna.

Vad är mitt IBAN och BIC?

Du hittar både Swedbank och Sparbankernas BIC/SWIFT nummer liksom IBAN-numret för ditt konto genom att logga in i internetbanken eller appen. Klicka på det aktuella kontot. Under rubriken detaljer ser du IBAN och BIC. På fakturor ska IBAN anges i grupper om 4 siffror, till exempel SE28 8000 0832 7900 0001 2345.

Vad är BIC och IBAN?

IBAN-nummer, BIC- och SWIFT-kod IBAN (International Bank Account Number) är ett internationellt bankkontonummer och BIC (Bank Identifier Code) och SWIFT är en kod för att identifiera en viss bank. När du lämnar ett betalningsuppdrag ska du normalt ange mottagarens IBAN-nummer och BIC-kod.

Vad behöver jobbet för bankuppgifter?

Bankuppgifter

  • SEB: Ange clearingnummer och kontonummer (11 siffror)
  • Handelsbanken : clearing nr: 4 siffror och kontonummer (9 siffror).
  • Swedbank: Om clearingnumret börjar med ’7’, ange sammanlagt 11 siffror.
  • Sparbanken Gripen eller Sparbanken Finn: Ange enbart kontonummer (8 eller 10 siffror).

Share this post