Frågor

Vad kan man inte bli om man har autism?

Vad kan man inte bli om man har autism?

Bland de kognitiva svårigheter som kännetecknar autism brukar ju främst nämnas brister i Theory of Mind, vilket bland mycket annat för med sig en bristande förmåga att luras och förställa sig, eftersom man inte riktigt kan förstå hur andra uppfattar till exempel en själv.

Hur påverkas känslomässiga kunskaper vid autism?

Förmågan till socio-emotionell ömsesidighet som handlar om att samspela med andra och dela tankar och känslor. Redan hos yngre barn visar sig detta genom att barnet tar få eller inga initiativ till samspel, inte delar känslor med andra samt härmar andras beteende mindre ofta eller inte alls.

Vad är autismspektrumstörning?

Autismspektrumtillstånd (AST) (”autismspektrumstörning” i DSM-5; 1 ”autism” i den svenska översättningen av DSM-5) är en funktiondsnedsättning som innebär svårigheter med socialt sam-spel och ömsesidig kommunikation tillsammans med en benägen-het att göra saker på ett upprepat, oflexibelt och ibland lite udda sätt.

Vad är autismspektrumtillstånd?

Autismspektrumtillstånd är ett samlingsnamn för funktionsnedsättningar som påverkar ens sätt att tänka, vara och kommunicera med andra människor. Hur mycket livet påverkas av det kan variera mycket från person till person. Det finns stöd och hjälp att få.

Vad är viktigt för barn med autism?

Lugn, ordnad och förutsägbar miljö är viktig. Barn med autism har ofta svårt att hantera och sortera intryck. Därför behöver barnet en lugn och förutsägbar miljö omkring sig. Du som vet mer om barnets funktionsnedsättning kan lättare anpassa barnets olika miljöer och informera andra om barnets behov.

Kan barn med autism ha en annorlunda språkutveckling?

Vissa barn med autism kan ha en sen och annorlunda språkutveckling. Ibland kan barnet stanna eller backa i sin utveckling efter att ha kommit igång med att säga några ord. Det är också viktigt att förskolan informerar skolan om vilket stöd ditt barn behöver.

Share this post