Rekommendationer

Vilka signaler skulle binda till en receptor pa plasmamembranet och leda till glykogen nedbrytning in i cellen?

Vilka signaler skulle binda till en receptor på plasmamembranet och leda till glykogen nedbrytning in i cellen?

Liganden som binder till receptorn på cellens utsida kan vara ett hormon, en neurotransmittor, eller någon annan molekyl. Det finns alltså flera möjliga ligander. Liganden binder till receptorn, och då kommer G-proteinet att börja röra sig utmed cellmembranets insida mot receptorn.

Hur fungerar intracellulära receptorer?

Cellsignalering bygger på att celler uttrycker receptorer av olika slag, som överför en extracellulär signal till ett intracellulärt svar. Receptorn ändrar den intracellulära miljön när den aktiveras genom en process som kallas signaltransduktion, som är en kaskad av händelser som påverkar cellens funktion.

Vad består ett membran av?

Ett typiskt cellmembran består av små molekyler, lipider, som gör cellmembranet mekaniskt starkt och tätt. Det innehåller också proteiner som är viktiga för cellens funktion genom att sköta kommunikation med omvärlden och transportera molekyler.

Vad innehåller glykosylerade proteiner?

De flesta proteiner innehåller även andra beståndsdelar än aminosyresekvenser. De flesta är mer eller mindre glykosylerade, det vill säga de har genomgått en (av flera typer av) posttranslationell modifiering där längre eller kortare kedjor av kolhydrat bundit kovalent till proteinet. Dessa kallas för glykoproteiner.

Vad är proteiners främsta funktion?

Vissa proteiners främsta funktion är att ge en vävnad struktur och stadga. Som exempel kan man ta keratin som finns i horn, hud, fjädrar och naglar, elastin som finns i hud och artärväggar, och kollagen som förutom bindväv även är en viktig komponent i skelett .

Vad innehåller ett fullvärdigt protein?

Exempel på vegetariska livsmedel med hög proteinhalt är baljväxter, spannmålsprodukter, nötter och fröer. Ett fullvärdigt protein innehåller alla essentiella aminosyror i tillräckligt stor mängd. Exempel på animaliska källor är kött, mjölk, ägg, och exempel på vegetabiliska källor är sojabönor, bovete, quinoa.

Share this post