Populära

Vad kravs for att ha bed and breakfast?

Vad krävs för att ha bed and breakfast?

Om du ska driva en boendeverksamhet som till exempel bed and breakfast, vandrarhem eller hotell måste du söka bygglov. Du behöver också registrera din verksamhet hos miljöavdelningen om du ska servera livsmedel eller har vatten från egen brunn.

Vad är skillnaden mellan bed and breakfast och hotell?

Det som skiljer bed and breakfast från hotell, pensionat och vandrarhem är ett fokus på personlig service. Vissa bed and breakfast har öppet endast under högsäsongen och det förekommer att boendet är kombinerat med ett kafé, ett konstgalleri eller en liten butik.

Hur fungerar bed & breakfast?

Bed and breakfast, eller B&B, är ett koncept som importerats till Sverige från Storbritannien, och som bokstavligen betyder ”säng och frukost”. Att ha ett bed and breakfast-boende innebär att du avsätter en mer eller mindre separat del av ditt eget hem för att husera gäster som en kommersiell verksamhet.

Hur startar man ett vandrarhem?

Att ha en fastighet är första steget – men inte det enda – för att kunna starta och driva ett vandrarhem.

  1. Tillstånd från Polisen och Livsmedelsverket.
  2. Utländska gäster.
  3. Bygglov.
  4. Miljö, brandskydd och handikappanpassning.

Vad krävs för att driva ett cafe?

När du vill starta ett livsmedelsföretag, till exempel ett kafé med kontinuerlig försäljning, måste du registrera detta hos kontrollmyndigheten. I detta fall är det miljö- kontoret i din kommun. Lokaler eller utrymmen för din verksamhet måste inte besiktigas innan verksamheten påbörjas.

Hur gör man för att starta eget företag?

Så går det till att starta ett aktiebolag

  1. Besluta om start och upprätta stiftelseurkund och bolagsordning.
  2. Teckna och betala aktier.
  3. Banken ordnar bankintyg och annat du som företagare behöver.
  4. Skriv under stiftelseurkunden.
  5. Anmäl och betala avgiften till Bolagsverket.
  6. Bolagsverket registrerar företaget.

Vad är det för skillnad på pensionat och hotell?

Skillnaden mellan ett pensionat och ett hotell är främst serviceutbudet. Man har ofta helpension vilket omfattar hela utbudet från logi, städning, mat och aktiviteter. Närheten till vackra omgivningar eller sevärdheter är också en del av pensionatets utbud. På ett pensionat kan man vara en del som i en stor familj.

Vad är skillnaden på hostel och hotell?

Vandrarhem är toppen för att möta nya människor. Till skillnad mot ett hotell så är vandrarhem mer sociala, och du får ofta vara beredd att dela rum med en främling, eller fler (såvida du inte är beredd att betala mer för eget rum).

Hur man driver ett hotell?

Regler om vad som krävs för att starta och driva hotell finns i hotellagen. Du som driver hotell- eller pensionat måste ha tillstånd av polismyndigheten. För att verksamheten ska räknas som hotell eller pensionat ska rörelsen samtidigt kunna ta emot minst nio gäster eller omfatta minst fem gästrum.

Hur mycket pengar behövs för att starta café?

Kostnaden för råvaror bör ligga mellan 20-40% av försäljningspriset. Här är ett exempel på hur man göra en snabb beräkning för att se om din caféverksamhet är rimlig eller inte: Du har fasta kostnader om 50.000kr. Kaffet du säljer ger ett täckningsbidrag om 15 kr per kopp och dina tårtbitar 18 kr per bit.

Är det lönsamt att driva café?

Det finns faktiskt en sak som är viktigare än att du kan göra en bra kaffe på ditt café. Det är lönsamhet. Utan lönsamhet inget café alls. Du kanske inte är ekonomiskt proffs utan drivs av andra saker som mötet med gästerna eller att sprida kaffekultur.

Share this post