Blogga

Hur gar en avhysning till?

Hur går en avhysning till?

Det du gör är att du begär handräckning hos Kronofogden via en blankett som finns på Kronofogdemyndighetens hemsida. Sedan om du får beslut om avhysning hjälper Kronofogden dig med avhysningen. Verkställandet av avhysning följer 16 kap. utsökningsbalkens reglering om Kronofogden beviljar din ansökan.

Vem får bostadsbidrag pensionär?

För att ha rätt till bostadstillägg som pensionär behöver du vara 65 år eller äldre och bo i Sverige. Du behöver ta ut hela din allmänna pension, inklusive premiepension. När vi räknar ut om du kan få något bostadstillägg tar vi med hela din ekonomi i beräkningen.

Är bostadsbidrag och bostadstillägg samma sak?

Bostadstillägget är inte samma sak som bostadsbidrag. De är båda stöd som betalas ut av Försäkringskassan, men de har olika kriterier för vem som kan få stöd. Bostadstillägget ska ses just som ett tillägg till din pension, sjukersättning eller aktivitetsersättning.

Vem utför vräkningar?

Det är Kronofogden som tar beslutet och utför en vräkning.

Vad innebär avhysning?

Avhysa betyder ungefär detsamma som vräka.

Hur mycket kostar en butikslokal?

Det går inte att ge ett generellt svar på frågan ”vad kostar det att hyra lokal?” då priserna skiljer sig markant beroende på flera faktorer såsom område, storlek och skick. Däremot kan man, genom att vara väl förberedd, öka sina chanser att finna en lokal som passar såväl ens behov som budget.

Vad är sedvanligt underhåll lokal?

Det är mycket vanligt att parterna avtalar bort rätten till hyresnedsättning vid så kallat sedvanligt underhåll av lokalen eller fastigheten. Med sedvanligt underhåll avses bland annat stambyte och andra typer av regelbundet återkommande nödvändiga underhållsåtgärder.

Vilka är rekvisiten som konstituerar ett hyresavtal enligt hyreslagens regler?

Nej, Hyresavtalet har vissa indispositiva delar för att skydda hyresgästen men också flera delar som är dispositiva och kan frivilligt avtalas om. Vilka är rekvisiten som konstituerar ett hyresavtal enligt Hyreslagens regler? 2 parter, hus eller del av hus, upplåtet till nyttjande och villkor om ersättning.

Share this post