Frågor

Vad gor en kultursekreterare?

Vad gör en kultursekreterare?

Enligt statistiska centralbyråns Standard för svensk yrkesklassificering (SSYK) beskrivs en Kultursekreterare på följande sätt: Planerar, utreder och handlägger ärenden inom offentlig sektor, företag och organisationer. Utarbetar rapporter, utredningar m.m. Utformar direktiv och förordningar samt utövar tillsyn.

Vad tjänar en kulturvetare?

39 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en kultursamordnare?

Är en ambassadör för kultur i förskolan/skolan genom att inspirera och sprider aktivt information om kulturutbud vidare till kollegor och skolledning via till exempel APT, anslagstavlor, personalkonferenser, arbetslagsträffar och studiedagar.

Hur blir man kultursamordnare?

Kulturledarprogrammet ger dig en bred grund för att kunna jobba långsiktigt inom konst och kultur. Du introduceras till filmvetenskap, konst- och bildvetenskap samt till musikvetenskap och väljer därefter att specialisera dig i ett av ämnena.

Vad tjänar en kultursamordnare?

41 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en kulturchef?

Leda, utveckla och följa upp kulturförvaltningens verksamhet så att medborgaren/kunden är i fokus. Leda kulturförvaltningens verksamhet i enlighet med gällande lagstiftning och styrdokument.

Vad är en Kulturproducent?

Kulturproducenter kan till exempel ansvara för en rockfestival eller en utställning, men man kan också skriva historien bakom handlingen till ett nytt dataspel. Gemensamt är en vilja att förmedla och skapa kulturupplevelser för sig själv och för andra.

Share this post