Allmänning

Hur stor ar Palmeutredningen?

Hur stor är Palmeutredningen?

Hela Palmeutredningen består av 500 000 sidor. – Vi får nya dokument i princip varje dag, och vi försöker publicera regelbundet så det blir ett par gånger varje vecka som vi lägger ut nya dokument, så det är fortfarande ett jättestort intresse, säger Jonas Nyman.

Hur mycket har Palmeutredningen kostat?

Klart är i alla fall att polisutredningen under de senaste nio åren, sedan 2011, kostat drygt 41 miljoner kronor. Samtidigt har de årliga utgifterna gått ner kraftigt under den perioden. Enligt siffror som Ekot fått ut har de legat på i snitt runt 3,5 miljoner per år under de senaste fyra åren.

Vilka har erkänt Palmemordet?

Simon ligger bakom nya Palmeteorin: ”Han har erkänt mordet”

  • För ett och ett halvt år sen pekade Polisen ut Skandiamannen Stig Engström som den mest troliga mördaren av statsminister Olof Palme.
  • Men eftersom Engström inte finns i livet längre så gick det inte att väcka åtal och därför lades Palmeutredningen ner.

Hur mycket pengar har lagts på Palmemordet?

Brottsutredningen kring mordet är Sveriges största och mest kostsamma någonsin. År 1996, tio år efter mordet, hade utredningen kostat över en halv miljard kronor.

Hur lång tid tar det att läsa Palmeutredningen?

Fakta om palmeutredningen Utredningsmaterialet fyller snart 250 hyllmeter varav 11 hyllmeter består av ljud- och videoupptagningar. Det skulle ta cirka nio år att läsa igenom materialet och då krävs vana av juridiska texter.

Vem var 33 åringen?

33-åringen, som i denna bok kallas för Kenneth Swärd (hans riktiga namn var Victor Gunnarsson) hade det nattöppna Café Mon Chéri på Kungsgatan som stamlokus vid tiden för mordet på Olof Palme. Det låg inte så långt från mordplatsen.

Hur många poliser har mördats i Sverige?

Sedan början av 1900-talet har 32 poliser i Sverige avlidit under tjänstgöring på grund av dödligt våld. Med undantag för ett fall från 1992, då en polis blev skjuten till döds i Stockholm, så har alla mord klarats upp. Alla poliser har varit män och alla mord är begångna av män.

Vem är 33 åringen?

Gunnarsson, av medierna kallad ”33-åringen”, misstänktes för mordet på Olof Palme, som begicks 28 februari 1986. Han togs in för förhör en första gång 8 mars men frigavs samma kväll.

Share this post