Blogga

Hur ska man ata for att orka med en arbetsdag?

Hur ska man äta för att orka med en arbetsdag?

För att orka prestera en hel arbetsdag behöver vi föda. Gärna långsamma kolhydrater som gör att energinivåerna håller sig höga under längre tid, alltså fullkorn, råris, bönor eller grönsaker. Sedan har vi vitaminer och mineraler som gör att kroppen fungerar optimalt.

När äter man lunch på jobbet?

–Lunchen ska vara ett avbrott i arbetet, en tid för återhämtning och social samvaro med arbetskamraterna. Den bör inte störas av jobbsamtal, säger Ulf Bohman, projektledare och nutritionist på Livsmedelsverket. Myndigheten rekommenderar att lunchrasten är minst 45 minuter lång. En god idé är att lämna arbetsplatsen.

Hur orka äta?

Ju mindre mängd mat du orkar äta vid varje tillfälle, desto fler små måltider och mellanmål behövs för att du ska få i dig tillräckligt med energi och näring. En bra grund är att äta frukost, lunch, middag och två till tre mellanmål varje dag, med ungefär två till tre timmar mellan varje måltid.

Hur ska man orka mer?

5 effektiva sätt att få fart på dig själv och orka fortsätta framåt även när det tar emot

  1. Utmana dig själv – höj kraven och gör målet svårare.
  2. Se misslyckanden som något positivt.
  3. Formulera ditt mål med ord.
  4. Vänd ryggen till alla distraktioner.
  5. Fokusera på en sak i taget.

Är frukost nödvändigt?

Den som äter frukost börjar dagen med att tillföra energi när kroppen efter nattsömen har låg energi. Det kan hjälpa till att stabilisera blodsockret och hålla mättnad under dagen så att det blir lättare att motstå småätande.

Vad händer om man hoppar över lunch?

Om du inte äter tillräckligt mycket under en dag eller inte får i dig mat när din kropp behöver det sätter det sig i huvudet. Du blir trött, tappar energin och blir kanske till och med yr. Det här beror på att glukoshalten i blodet sjunker och glukos är hjärnans favoritmat.

Varför bör man äta lunch?

Att äta rätt är viktigt för att orka med dagen, och lunchen är ett av dagens viktigaste mål. Den som inte äter ordentligt blir tröttare och presterar sämre. Ändå är det ganska många som väljer att äta något snabbt framför datorn när de känner sig stressade.

Share this post