Rekommendationer

Maste man vara medlem i karen for att fa Mecenatkort?

Måste man vara medlem i kåren för att få Mecenatkort?

För att vara berättigad till Mecenatkortet måste du vara registrerad (aktiv) studerande på en utbildning som berättigar till studiestöd från CSN. Du behöver inte själv ta studiestöd, utan det är utbildningens status som avgör. Omtentor och gamla kurser räknas ej om du inte är omregistrerad.

Är gymnasieelev student?

Svar: Studenter kan dels vara personer som precis avlagt studentexamen, d.v.s. gått ut gymnasieskolan, dels personer som studerar vid universitet eller högskola. När man refererar till personer utanför högskolan använder man knappast student.

Hur fixar man studentrabatt?

Mecenatkortet. Mecenatkortet ges ut kostnadsfritt till studerande från första årskurs på gymnasiet fram till examen från universitet eller högskola. Har du CSN bidrag eller lån skickas kortet till dig automatiskt. Studerar du utan CSN måste du be om ett studieintyg från skolans expedition för att ansöka om kortet.

Kan man ha både Mecenat och Studentkort?

Nu kan du få både Studentkortet STUK och Mecenatkortet som ett digitalt kort i mobilen. Du slipper alltså knöka plånboken full med ytterligare två kort.

När slutar Mecenat gälla?

När du fyller 20 år räknas du inte som ungdom längre. Har du ett Mecenatkort för gymnasiet då så uppgdraderas det i mobilen så att SL:s logotyp dyker upp på kortet den dagen du fyller 20.

Får man studentrabatt på gymnasiet?

Första kortet kommer i början av sommaren Du som börjar gymnasiet nu till hösten får ett tillfälligt Mecenatkort. Allt du behöver för att komma igång får du på posten i mitten av maj. Det är ett digitalt Mecenatkort och ger dig studentrabatterna redan sommaren innan du börjar på gymnasiet!

Var får man studentrabatt?

Har man studentrabatter så kan man planera sina inköp efter var man får rabatter någonstans för att det ska ge de bästa priserna. Till så kan man se vilka erbjudande som man kan ta del av om man tittar in på sin studentkårs hemsida. Där finns oftast de lokala rabatterna som erbjuds.

Share this post