Frågor

Vem ager Tandadalen?

Vem äger Tandådalen?

Anläggningarna Tandådalen och Hundfjället ägs av Skistar AB.

Vilka anläggningar äger SkiStar?

Koncernen äger och driver fjällanläggningar i Sälen, Åre, Vemdalen,Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. Marknadsandelen är i Sverige 51 procent, i Norge 17 procent och totalt i Skandinavien 41 procent. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum.

Hur mycket är SkiStar värt?

Exempel: Om en medlem handlar för 10 000 SEK erhåller medlemmen 10 000 poäng. Den intjänade bonusen för detta köp uppgår då till 50 SEK (0,005 SEK*10 000 poäng). Den intjänade bonusen kan användas som betalningsmedel vid medlemmens köp av resor eller varor på www.skistar.com och www.skistarhop.com.

Vem äger marken i Sälen?

Skistar äger marken, säljer liftkort, hyr ut skidutrustning och anordnar skidskola på sina skidområden.

När byggdes Tandådalen?

SkiStar Sälen: Tandådalen – från fäbodliv till fullskalig skidanläggning på 50 år. Tandådalen firar 50 år som skidanläggning. ”Det här är starten på något som ingen vet var det kommer att sluta”, sa grundaren Nils Gerremo under det historiska ögonblicket då liften sattes igång för första gången den 16 februari 1963.

Hur många anställda har SkiStar?

På SkiStar är vi fler än 400 helårsanställda som tillsammans jobbar med bland annat försäljning, ekonomi, drift, aktiviteter, IT, administration, logiförmedling, fastighetsservice och marknadsföring. Under vintersäsong har vi dessutom över 2000 säsongsanställda.

När grundades SkiStar?

1975Skistar / Grundades

Vem grundade SkiStar?

SkiStar – 45 år av rörelseglädje. Den 20 augusti 1975 reste bröderna Mats och Erik Paulsson, grundarna av bygg- och anläggningsföretaget Peab, till Lindvallen i Sälen för att titta på en stuga. Tanken med stugköpet var att Peabs anställda skulle få nyttja den och få möjlighet till rekreation i fjällmiljö.

Share this post