Rekommendationer

Vad kostar tandstallning ungdom?

Vad kostar tandställning ungdom?

Prisexempel

901S Tandreglering, en käke, aktiv behandling 6 månader till 1 år 16 440 kr
905S Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 6 månader till 1 år 28 100 kr
907SA Tandreglering, båda käkar, aktiv behandling 1,5 år till 2 år, med aligner inklusive teknikerkostnad 65 600 kr

Kan man delbetala tandställning?

Delbetala tandreglering Då kan delbetalning vara lösningen. Kosmetiska behandlingar som tandreglering och skalfasader ligger i ett högre prisintervall och kan således vara svårt att betala direkt på plats. Därför är vi glada över att kunna erbjuda delbetalning i upp till 36 månader.

Hur mycket kostar tandreglering med osynlig tandställning per käke?

Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare. Ungefär 10.000-15.000 kronor mer än en vanlig tandställning per käke.

Kan barn och ungdomar få tandreglering och tandställning?

Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Hur mycket kostar en tandställning och tandställning med keramik?

Ungefärliga priser. En klassisk tandställning och tandställning med keramik kostar ungefär: 16-33 000 kronor för en käke, och mellan 25-40 000 för två käkar. Det är bara i komplicerade fall som priserna når de högsta summorna. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare.

Vad är statligt tandvårdsstöd?

Det statliga tandvårdsstödet består av allmänt och särskilt tandvårdsbidrag, samt högkostnadsskydd. Det finns som ett skydd mot höga kostnader, för att stimulera till förebyggande tandvård samt för att ge ökat stöd till dig med ökad risk för sämre tandhälsa på grund av din funktionsnedsättning eller sjukdom.

Share this post