Rekommendationer

Vad ar Outback i Australien?

Vad är Outback i Australien?

Outback syftar på avlägsna och torra områden i Australien, även om uttrycket i vardagligt tal kan gälla vilken mark som helst utanför de större tätbebyggda områdena. Uttrycket ”outback” används vanligen för att syfta på områden som ligger relativt sett längre bort än de områden som går under benämningen ” the bush ” (” bushen ”).

Vad är Klimatet i Australien?

Australien har ett tempererat klimat, men det varierar mycket beroende på landets storlek. De norra delstaterna är mer tropiska till klimatet, medan de södra delarna har kallare vintrar. Australien är även ett av världens regnfattigaste länder med ett snitt på under 600 millimeter regn per år.

Vilken årstid är bäst i Australien?

Australien ligger på det södra halvklotet och har därför omvända årstider mot Sveriges. Sommaren är mellan december och februari, höst mellan mars och maj, mellan juni och augusti är det vinter och månaderna september, oktober och november är vår.

Vilka naturtyper finns i Australien?

Huvudartikel: Australiens natur De mest utbredda naturtyperna i Australien är savann och öken. Därutöver finns också en stor variation av olika naturtyper av mindre omfattning, allt från alpina slätter till tropiska regnskogar.

Vad är Australiens bergskedja?

Australien består huvudsakligen av lågland och platåer, över vilka endast enstaka berg och bergskedjor höjer sig. Det enda större bergskedjeområdet, Great Dividing Range, följer östkusten. Bergskedjorna längst i sydöst benämns ofta Australiska (32 av 224 ord)

Vilken landyta har Australien?

Australien har en landyta på 7 617 930 kvadratkilometer och ligger på den indoaustraliska kontinentalplattan. Landet omges av Indiska oceanen, Antarktiska oceanen och Stilla havet och separeras från Asien av Arafurahavet och Timorhavet.

Share this post