Rekommendationer

Varfor splittrades Kent?

Varför splittrades Kent?

År 1992 ersattes Thomas Bergqvist av Martin Roos, i samband med det så bytte gruppen namn till Havsänglar, vid denna tidpunkt hette alltså bandet ännu inte Kent. Martin Roos valde dock efter ett par år att sluta i bandet för att satsa på en egen karriär inom musikbranschen.

Hur många låtar har Kent gjort?

Kents första listframgångar kom 1996 i samband med singeln ”Kräm (så nära får ingen gå)”. Samma år rekryterades gitarristen Harri Mänty som var medlem i bandet fram till 2006….Kent (musikgrupp)[redigera | redigera wikitext]

Kent i Stockholm, 2010
Bakgrund Eskilstuna, Sverige
Tidigare medlemmar

När la Kent ner?

Välkommen till kent.nu! Den 17 december 2016 gjorde Kent sin sista spelning någonsin och bandet upphörde att existera och i samma stund blev detta den tidigare officiella hemsidan för Kent.

Vad gör Joakim Berg idag?

Jocke Berg spelas just nu flitigt på radion igen – denna gång i Veronica Maggio-form eftersom han skrivit låtar ihop med henne på senaste albumet. – I musik är det ju så löst, där är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra.

Vilken genre är Kent?

Indie/Alternativ
Pop
Kent/Genrer

Var kommer namnet Kent ifrån?

Kent är ett mansnamn, en kortform av Kennet som har använts i Sverige sedan 1920-talet. Kent eller Kenth kommer från kungariket Kent, och troligen från Cantiacistammen. Namnet var mycket populärt på 1950-talet och 1960-talet.

Vad heter Kents tredje album?

Kent är rockgruppen Kents självbetitlade debutalbum, utgivet 1995. Det producerades av Nille Perned….Kent (musikalbum)[redigera | redigera wikitext]

Studioalbum av Kent
Längd 39:04
Språk Svenska
Skivbolag BMG
Producent Nille Perned

Vad gör Martin Sköld idag?

Han har även sidoprojekten Peking Laundry tillsammans med Martin ”Nåid” Landquist och Closure tillsammans med Ninsun Poli och Johan Wohlert från danska Mew. Martin Sköld och Dejan Belgrenius bildade Kapitalet 2019, som gav ut första singeln ”En Förlorad Värld” 28 februari 2020 på Progress Productions.

Share this post