Trendig

Vilka Bakskydd far man tavla med?

Vilka Bakskydd får man tävla med?

Den rundade delen av skyddet måste täcka insidan av kotleden, och insidan av skyddet måste vara slätt utan några tryckpunkter. Fårskinnsfoder är tillåtet. Endast oelastisk kardborreknäppning är tillåten, och den ska knäppas på utsidan utan att vikas tillbaka. Knäppningens bredd måste vara minst 5 cm.

Hur högt hoppar man i fälttävlan?

I fälttävlan använder man inte ponnykategorier, (A-,B-,C- eller D-ponny). Istället måste alla ponnyklasserna upp till och med P80 (ponny 80cm) delas upp i ålderskategorier hos ryttarna. En lokal tävling = enstjärnig tävling/*. Regional tävling = tvåstjärnig tävling/**.

Hur många stopp får man ha i terrängen?

Max tre stopp på ett hinder. Därefter får ryttaren lämna detta och fortsätta till nästa hinder. Totalt max fem stopp för godkänt resultat. Ekipaget kan dock få fullfölja ritten med fler fel.

Hur fungerar fälttävlan?

I fälttävlan ingår tre olika tävlingsmoment. Man tävlar i dressyr, banhoppning och avslutar alltid med terrängritt. En fälttävlanshäst behöver visa prov på uthållighet, snabbhet och lydnad. Ryttaren behöver i gengäld visa prov på mod och med god förmåga behärska sin häst genom de olika momenten i fälttävlan.

Vad är grönt kort häst?

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. För dig som tog Grönt kort innan 2011 finns en del nyheter inför 2022. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Varför Bakbensskydd?

Hästen landar alltid på ett ben, innan den sätter ner det andra frambenet och strax efter även bakbenen (Söderstrand et al, 2001). För att hjälpa hästen att öppna upp under basculeringsfasen används ibland höga bakbensskydd eller teknikskydd (Söderstrand, 2001).

Hur vinner man fälttävlan?

Det gäller att ryttaren har en noggrann plan över sin ritt med en linje för varje hinder. Hindren, eller hinderkomplexen, erbjuder oftast flera alternativa vägar, där den snabbaste vägen samtidigt är den svåraste. Terrängritten kräver en helt annan hoppteknik av hästen än banhoppning.

Vad är skillnaden på terräng och fälttävlan?

Till skillnad från terränghindren så rullar bommarna lätt ner om hästen är trött eller slarvig. För varje rivning blir det 4 straff. Hoppningen sker också på tid med snäva svängar som följd. Överskrids maxtiden får man ytterligare straff.

Share this post