Frågor

Var kan man kopa alginat?

Var kan man köpa alginat?

Alginat (3D-avgjutning) Alginatet används för att göra avgjutningen och efteråt kan du gjuta med gips, flytande avgjutningsbetong eller silikon. På denna sida hittar du vårt urval av alginat. Du kan köpa våra tre typer av alginat enkelvis eller som ett avgjutningsset där gjutgips medföljer.

Vad används alginat till?

Alginatgummi är idealt för att göra avgjutningar av kroppsdelar som händer, fötter med mera. Det kommer i pulverform i påsar på 450 g och skall bara blandas med vatten. Alginat utvinns från alger i havet och är helt ofarligt och pH-neutralt. Till exempel används det hos tandläkaren för att göra tandavtryck.

Vad är Alginatpulver?

Det här alginatet är ett snabbhärdande alginat. Perfekt för mindre avgjutningar så som handavgjutningar, barnfötter mm. På endast tre minuter har det stelnat så pass att du kan ta ur handen. Dessutom hjälper det dig att veta när det är klart tack vare att det ändrar färg.

Hur blandar man alginat?

Om 450 gr alginatpulver blandas med 1,8 liter vatten så ger det en volym på c.a 2,1 liter alginatmassa. (Detta är dock en smaksak beroende på vilken konsistens man föredrar att jobba med.) Utifrån detta kan du då se hur mycket alginat du behöver.

Vad är avgjutning?

Avgjutning betyder ungefär detsamma som genomslag.

Hur gjuter man en hand?

Om du blandat alginatet i samma kärl du ska gjuta av din hand i är det nu bara att stoppa ner handen. Om inte, häller du över det i det tilltänkta kärlet och stoppar ner handen. När handen väl är i, rör den lite. Detta gör att eventuella luftfickor släpper och du får en mycket bättre avgjutning.

Hur gör man en avgjutning?

Först skall du göra en avgjutning av en person så att du får en byst i gips som du kan använda som grundmodell för din skulptering. Avgjutningen gör du i alginat och bäst är att ta ett långsammare alginat om du är oerfaren. Du behöver också gipsbindor för att stabilisera alginatet.

Share this post