Rekommendationer

Vilka uppgifter finns i fastighetsregistret?

Vilka uppgifter finns i fastighetsregistret?

Fastighetsregistret innehåller information om alla fastigheter i Sverige. Informationen kan exempelvis ge svar på vem som äger en viss fastighet, vilket taxeringsvärde fastigheten har eller om det finns särskilda rättigheter knutna till fastigheten.

Vad är ett Fastighetsutdrag?

Ett fastighetsutdrag är ett utdrag ur fastighetsregistret som innehåller information om en specifik fastighet. Lantmäteriet är myndigheten som ansvarar för Sveriges fastighetsregister.

Var hittar man information om lagfarter?

Fastighetsregistret är Sveriges officiella register över hur marken i vårt land är indelad och över vem som äger vad. Registret innehåller dessutom information om adresser, byggnader och fastighetstaxering. Överskådlig beskrivning av fastighetsregistrets innehåll.

Vad är en lagfart?

När du har köpt en fastighet skall du ansöka om lagfart på fastigheten hos Lantmäteriet. Lagfart är ett bevis på att det är du som äger fastigheten.

Vem äger området?

I Vem äger fastigheten kan du som är privatperson och har giltig e-legitimation få information om vem som äger en fastighet. Du söker på en fastighetsbeteckning och får tillbaka uppgift om vem som äger fastigheten och eventuell tomträttsinnehavare.

Kan man se hur många fastigheter någon äger?

Vad menas med BLK ENH?

Bunden ränta. En bunden ränta är en fast ränta som du har för en bestämd tid.

Hur får jag reda på en fastighetsbeteckning?

Hur hittar man fastighetsbeteckning? Sök på kartor på Eniro.se eller Hitta.se med tomt-filtret, kolla i dina lånepapper eller köpehandlingar eller kontakta Lantmäteriet.

Hur får jag reda på min fastighetsbeteckning?

Det säkraste sättet att ta reda på information om sin egen fastighetsbeteckning är att kontakta Lantmäteriet, till exempel genom att logga in på Lantmäteriets gratistjänst “Min fastighet”, där du kan få se en tomtkarta över just din tomt, förutsatt att sådan finns tillgänglig, hur stor din tomt är, var dina tomtgränser …

Share this post