Populära

Hur uttalar man moln?

Hur uttalar man moln?

Det är så här, de för det mesta vita fluffiga kuddarna som uppenbarar sig på himlen, moln, uttalar jag ”molln”. Mina vänner, och förmodligen även svenskläraren (!), säger däremot moln som ”måååln”, men jag skulle aldrig någonsin kunna byta sida och säga det annorlunda, SO WHO’S WITH ME!?

Hur uttalar man Bruschetta?

Bruschetta Fel: Bru-schetta. Rätt: Bro-sketta.

Hur säger man chevre?

Svar: Ordet uttalas med betoningen på första stavelsen. LYSSNA HÄR. Chèvre är ett franskt ord som betyder ’get’, och även betecknar en typ av getost.

Hur uttalar man Worcestershiresås?

Men här reder vi ut hur vissa maträtter ska uttalas.

  1. Worcestershiresås. Fel: War-sässter-shajjersås. Rätt: Wusstersås.
  2. Espresso. Fel: Expresso. Rätt: Ässpresso.
  3. Jalapeno. Fel: Yallapenno. Rätt: Hallapennjo.
  4. Entrecote. Fel:Anntrekåå
  5. Tortilla. Fel: Tårrtilla.
  6. Acai. Fel: Ackaj.
  7. Chèvre. Fel: Chevreee.
  8. Poké bowl. Fel: Pokebowl.

Hur uttalas chèvre ost?

Chèvre: Schäävr. Uttalas med värmländskt sch-ljud. Om du skriver ska accenten vara över första e:et och luta åt höger. Ordet betyder get och säger bara en sak om osten: att den är tillverkad av getmjölk.

Hur uttalas chèvre på franska?

Och ett e i slutet av ett franskt ord som inte har en accent som markerar att det ska uttalas på ett speciellt sätt, uttalas normalt inte alls, detta känner vi också igen från franska låneord som till exempel garage. Så, chèvre uttalas alltså [tjävr].

Varför heter det chèvre?

Chèvre är franska och betyder just ’get’. Det är alltså en allmän benämning på getost, inte ett varumärke. Emellertid är inte alla franska getostar vitmögelostar – vissa skyddas istället av ett tunt lager aska.

Hur uttalar man Riesling?

Om riesling Finns det någon druva som missförstås av den stora massan är riesling (uttalas reece-ling) en stark kandidat för förstaplatsen.

Share this post