Allmänning

Vad sager epa raggare?

Vad säger epa raggare?

Hänga på parkering å supa skallen av sig är allt de gör. Görgött helt enkelt! -Jo, han är ju eparaggare!

Vad är skillnaden på en epa och en A-traktor?

EPA-traktorn skulle vara konstruerad med ett visst utväxlingsförhållande (10:1). En EPA får dessutom inte köras fortare än 30 km/h. Inte heller A-traktor och traktor a är samma sak. En A-traktor är en bil ombyggd till traktor medan en traktor a är en långsamtgående traktor.

Kan man göra om en epa till en bil?

För den som har en A-traktor enligt det gamla reglementet, med dubbla växellådor, utan varvtalsreglering, går det bra att bygga om bilen till det nya reglementet. Men då måste man göra en ny besiktning.

Vad är ett EPA drägg?

Ordet drägg är en synonym till pack och usling och kan bland annat beskrivas som ”grums som sjunker till bottnen av en vätska (i synnerhet av någon dryck, med tanke på detta grums obehagliga utseende och smak)”.

Vad kan man köpa till en epa raggare?

Tillbaka

  • El Wire Batteridriven LED Slinga. 199 kr.
  • EL Wire LED-Slinga för Bilen. 199 kr.
  • Wunderbaum Doftgran. 29 kr.
  • Interiörkit Bil Rosa. 199 kr.
  • Bilflagga Sverige. 49 kr.
  • Rea -70% Uppblåsbar Resekudde. 299 kr 89 kr.
  • Gigantisk Bilrosett. 149 kr.
  • Presenning Hörnförstärkt. Från 99 kr.

Hur vet man om det är en äkta EPA?

EPA-traktorn måste också vara utrustat med en draganordning. Den högsta tillåtna hastigheten vid färd på väg fick enligt EPA-traktorkungörelsen från år 1940 vara 20 km/h, detta höjdes under 1950-talet till 30 km/h. EPA-traktorer ska ha en LGF-skylt baktill.

Kan man registrera om en A-traktor till bil?

BSRs A-traktor konvertering är en programvara som laddas in i bilens styrenhet (ECU) och stryper bilen elektroniskt till maxhastigheten 30km/h. Ytterligare modifieringar behöver göras för att bilen ska bli godkänd i en registreringsbesiktning som A-traktor. Läs mer om regler kring A-traktorer här.

Hur mycket kostar det att göra om en bil till EPA?

Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Share this post