Trendig

Hur mycket kostar det att ha en EPA?

Hur mycket kostar det att ha en EPA?

Att ha EPA-traktor kostar på. Att köpa en besiktigad och körklar kostar allt från 30 000 kronor upp till 150 000 kronor beroende på märke och skick. Framförallt är det själva bränslet som kan bli en dyr historia för en EPA-ägare. – Bränslet är väldigt dyrt, en tank kostar nästan 1000 kronor, säger Jennie.

Hur mycket kostar körkort för EPA?

3890 KR. 10 timmar lärarledd teori, bokpaket, inloggning till elevcentralen för körkortsfrågor och examination (325kr) (Förarintyg för 25-moped).

Är det värt att köpa EPA?

Jag har aldrig haft en epa och tycker det är ett väldigt dåligt alternativ till 125a men vissa vill ju ha dom så man får respektera det. Anledningen till att dom är så dyra skulle jag tro är att det är en jävla massa timmar och pengar som har lagts ner på att konvertera en vanlig bil till en epa.

Vilken bil är bäst att bygga A-traktor av?

En mycket vanlig och lämplig bil att bygga om till A-traktor är Suzuki Jimny och första generationens Suzuki Vitara samt Suzuki SX90. Kolla bara på Blocket så vanligt det är att bygga om Suzukibilar. Finns en firma i södra Sverige som produktionsmässigt bygger om Suzuki Jimny till A-traktorer.

Hur mycket kostar A-traktor?

En ny traktor med lastare kostar någonstans mellan 400 000-1 000 000 kronor.

Hur mycket kostar det att strypa en bil till EPA?

Priset för att programmera om bilens styrenhet till A-traktor är 6990 kr. När vi programmerat klart och kan garantera att bilen inte gör mer än 30 km/h skriver vi ett intyg som du tar med till registreringsbesiktningen.

Vad är bäst mopedbil eller EPA?

Det har länge diskuterats säkerheten med mopedbilar då många menar att de inte är lika säkra som bilar och mindre säkra än epatraktorer. Vi tycker att mopedbil är ett mycket bättre alternativ än epatraktor. Vanligtvis är de nyare än en epatraktor samt att de också har bättre säkerhet!

Vilken bil är lättast att bygga om till A-traktor?

Det finns ett undantag och det är om fordonets tjänstevikt överstiger 2000kg. Du måste även veta att axeln tål den vikt du vill lägga över den. Bygger du på en fyrhjulsdriven bil behöver du inte bry dig om denna regel! Lyssna med din bilprovning om hur du ska väga fordonet för att få till viktfördelningen rätt.

Share this post