Blogga

Vad ar Bockarna Bruse for djur?

Vad är Bockarna Bruse för djur?

Handling. Sagan handlar om tre bockar, lilla bocken Bruse, mellanbocken Bruse och stora bocken Bruse. Dessa beslutar sig för att gå till sätern för att äta sig tjocka och feta. Då måste de korsa en fors, genom att gå över en bro.

Hur kan man arbeta med Bockarna Bruse?

Arbetssätt/metod. Vi utgår från sagan Bockarna Bruse både i bokform, flanosagor och rekvisita. Samt olika varianter av originalsagan så som Bockarna Bruse på badhuset och Bilarna Bruzzo, för att kunna arbeta med olika intressen i barngruppen. (Kopplar till barns nyfikenhet, lek och lust att lära).

Vad är budskapet med Bockarna Bruse?

Vad sagan handlar om är istället vikten av att prova idéer i tid – hade trollet gett sig på den lilla bocken så hade det utöver den minskade skaderisken om inte annat fått en del tid över att försöka sig på andra försörjningsidéer.

Vem skrev sagan om Bockarna Bruse?

Ljudbok

Format Inbunden
Serie Bockarna Bruse
Författare Bjørn Rørvik
Antal sidor 48
Utg.datum 2012-05-15

Vad heter trollet i Bockarna Bruse?

Saga från Norge. Det var en gång tre bockar, som skulle gå till ängen och äta sig feta. Alla tre hette Bocken Bruse. På vägen var det en bro över en fors, som de måste över, och under den bron bodde ett otäckt troll med ögon som tenntallrikar och näsa lång som ett räfseskaft.

Vem skrev de tre bockarna Bruse?

Bockarna Bruse – Catarina Kruusval – Bok | Akademibokhandeln.

Vad säger trollet i Bockarna Bruse?

”Vem är det som trampar på min bro?” skrek trollet. ”Det är bara den mellersta Bocken Bruse, som ska till ängen och bli fet”, sa bocken med sin ganska kraftiga röst. ”Då kommer jag och tar dig!” skrek trollet.

När skrevs Bockarna Bruse?

Vem är det som trampar på min bro?

”Vem är det som klampar på min bro?” Skrek trollet. ”Det är den stora Bocken Bruse”, sa bocken med stadig röst. ”Nu kommer jag och tar dig!” skrek trollet.

Vem har skrivit de tre bockarna Bruse?

Vad är budskapet i Bockarna Bruse?

Share this post