Trendig

Vad hander pa Pennygangen?

Vad händer på Pennygången?

Bor på Pennygången 35 och haft en snubbe här utanför som ryckt och bankat i min altandörr. Nu sitter handtaget till dörren lite löst och yttre delen av dörren är lite lös den med. Polisen har noterat Händelsen.

Hur är det att bo i Högsbohöjd?

Området är högt beläget strax sydväst om centrala Göteborg. I norr gränsar Högsbohöjd till Majorna och i söder till Ruddalen. Högsbohöjd består bland annat av bostadsområdet Pennygången, Fyrktorget samt ett antal ”gårdar” med kvinnonamn, till exempel Elin, Gerda och Fredrika.

Vad händer i Högsbohöjd?

Högsbo: brott & händelser Inga händelser har rapporterats från Polisen denna dag.

Vad betyder kaverös?

Kaverös[redigera | redigera wikitext] Kaverös är ett primärområde i stadsområde Sydväst i Göteborgs kommun. Området, som ligger i en björkskog, bebyggdes 1963-1966 med 3-4-våningars lamellhus i gult tegel och omfattade då omkring 1100 lägenheter. Kaverös ligger även nära naturområden så som Ruddalen och Änggårdsbergen.

Hur lång är pennygången?

Information om Pennygången Pennygången är ett flerbostadsområde bestående av 771 lägenheter fördelade på fyra U-formade huskroppar och ett långt ringlande hus som en gång var Sveriges längsta. Pennygången byggdes i ett försök att snabbt färdigställa många och funktionella lägenheter till låga hyror.

Var ligger kaverös?

Kaverös är ett primärområde i stadsområde Sydväst i Göteborgs kommun. Området, som ligger i en björkskog, bebyggdes 1963-1966 med 3-4-våningars lamellhus i gult tegel och omfattade då omkring 1100 lägenheter. De ritades av Lars Ågren.

Hur är det att bo i kaverös?

Högsbo består av fem områden; Flatås, Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Högsbo Industriområde. Stora delar av Högsbo ligger på berg och bergssluttningar. Här finns relativt mycket grönområden. Vid områdets västra gräns ligger ett mycket stort naturområde med både skogsmiljö och motionsanläggning.

När byggdes pennygången?

Pennygången är ett bostadsområde som ligger i Högsbo, nära Slottsskogen. Lägenheterna som byggdes 1959 är fördelade på fyra U-formade huskroppar och ett långt ringlande hus som en gång var Europas längsta.

Är kaverös bra område?

Här finns relativt mycket grönområden. Vid områdets västra gräns ligger ett mycket stort naturområde med både skogsmiljö och motionsanläggning. I direkt närhet finns även Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen. Många av stadsdelens bostäder uppfördes under 1950- och 1960-talet.

Share this post