Frågor

Vad kostar det att ha EPA?

Vad kostar det att ha EPA?

Att ha EPA-traktor kostar på. Att köpa en besiktigad och körklar kostar allt från 30 000 kronor upp till 150 000 kronor beroende på märke och skick. Framförallt är det själva bränslet som kan bli en dyr historia för en EPA-ägare. – Bränslet är väldigt dyrt, en tank kostar nästan 1000 kronor, säger Jennie.

Hur mycket kostar en A-traktor i månaden?

Bakgrunden till varför jag byggde och elkonverterade A-traktorn till min dotter var att jag pratade med en kompis som pustade och sa att hans sons a-traktor kostade 3500:-/månad bara i bensinförbrukning. Detta eftersom den är byggd enligt de gamla reglerna med dubbla växellådor.

Hur mycket kostar skatt på EPA?

Veckoskatten utgör 30 kronor, om traktorns tjänstevikt ej överstiger 1600 kilogram, 50 kronor, om tjänstevikten överstiger 1 600 men ej 3 000 kilogram, samt 80 kronor, om tjänstevikten överstiger 3 000 kilogram.

Vad kostar en A-traktor att försäkra?

Traktorer kan kosta väldigt likt vad en bil kostar att försäkra. Det är helt enkelt väldigt olika. Om man försäkrar sin traktor med en helförsäkring för sitt företag exempelvis och även lägger till skydd mot maskinskada på detta så blir kostnaden ganska hög hos de flesta försäkringsbolag.

Vad kostar ett Epa traktor körkort?

3890 KR. 10 timmar lärarledd teori, bokpaket, inloggning till elevcentralen för körkortsfrågor och examination (325kr) (Förarintyg för 25-moped).

Kan man Helförsäkra A-traktor?

En del som skaffar A-traktor tror att man inte behöver försäkra en A-traktor, men så är inte fallet. Istället är det lag på att alla motordrivna fordon, inklusive A-traktorer, som körs i trafik i Sverige måste ha en trafikförsäkring.

Hur mycket drar en A-traktor med H REGG?

Tja, har nyligen byggt om en volvo 850 till en a traktor och kört med den i runt en vecka, har dock märkt att den drar en jäkla massa bensin, runt 2 liter milen. Den är reggad med h regg och enkellåda och varvar ungefär till 1400 varv/minut i 30km/h.

Är det skatt på Epor?

Ett motorredskap klass II som är en ombyggd bil (s.k. epa- eller A-traktorer) tillhör skatteklass I (2 kap. 16 § punkt 4 VSL).

https://www.youtube.com/watch?v=4DMs9QAzdvE

Share this post