Rekommendationer

Hur farligt ar konstakning?

Hur farligt är konståkning?

Det kan göra att barnens kroppar utvecklas onormalt. De barn som riskerar att må dåligt för att dom tränar för mycket är framför allt de som tränar sporterna konståkning och gymnastik. Men problemen finns i många sporter. Barnen kan bli stressade i sin sport.

Vad bedöms i konståkning?

Bedömningssystemet utgår från en teknisk panel, som identifierar vad åkaren utför och värderar svårighetsnivån, samt en domarpanel som värderar kvaliteten på de utförda elementen….Domarna bedömer även fem programkomponenter:

  • Skridskoteknik.
  • Sammanbindande steg och rörelser.
  • Framträdande/Utförande.
  • Koreografi.
  • Tolkning.

Var kommer konståkning ifrån?

Skridskoåkning var modernt i Nederländerna och England på 1600-talet och 1700-talet. 1640 bildades Edingburg Skating Club. Redan på 1700-talet började en engelsk artillerilöjtnant sätta åkningen i system. 1830 bildades London Skating Club och först då kan man börja tala om konståkning.

När börjar man tävla i konståkning?

Barnen är vanligtvis från 7 år och uppåt när de börjar testa. Barnen får inte tävla överhuvudtaget om de inte har Grundtest i Friåkning. När barnen har klarat sin Grundtest Fri får de börja tävla med ett program. Programmet åks till musik och läggs upp efter relativt givna mallar.

När uppfanns konståkning?

De skandinaviska länderna och Österrike tog upp skridskoåkningen som idrott långt senare. Man tror att den första skridskoklubben i Sverige bildades omkring år 1850. År 1892 bildades Internationella Skridskoförbundet (ISU). Det var endast män som ägnade sig åt konståkning i början.

Hur många poäng kan man få i konståkning?

Isdans är den enda disciplin som har en total maxpoäng i konståkning, eftersom det där inte förekommer några hopp. För säsongen 2014/2015 kan den beräknas till totalt 202,80 poäng, där 82,20 poäng är den maximala kortprogramspoängen och 120,60 är max för friåkningen.

Vad gör konståkare?

konståkning, skridskoåkning (på särskilda konståkningsskridskor) till musik och med målsättning att ge uttryck för sportsligt och estetiskt kunnande. Konståkning delas in i singelåkning för damer och herrar, paråkning, isdans samt teamåkning.

Hur många konståkare finns det i Sverige?

VM i synkroniserad konståkning går i Stockholm i april 2018. Svenska Konståkningsförbundet har idag knappt 20 000 medlemmar varav ungefär 15 000 är aktiva utövare av sporten.

Share this post