Rekommendationer

Nar fick vi nya nummerplatar?

När fick vi nya nummerplåtar?

När de nya registreringsskyltarna infördes 1973 började man i alfanumerisk ordning med AAA 001, och fortsatte sedan med AAA 002 och så vidare. Man skickade ut brev till alla registrerade fordonsägare som sedan fick i uppgift att inkomma med uppgifter om samtliga fordon i trafik.

När försvann Länsbokstäverna på bilarna?

På bilar avskaffades länsbokstäverna 1973, då ett centralt bilregister inrättades och man istället införde ett system med tre bokstäver och tre siffror, som inte styrdes av län eller annan geografi.

Vilket land kommer registreringsskylten från?

Nationalitetsmärke ska sitta bredvid registreringsskylt. På senare år har det blivit allt vanligare i Europa att nationalitetsmärken sitter direkt på registreringsskylten på vänster sida på en blå remsa. För trafik inom Europa räknas detta som nationalitetsmärken och inget mer behövs.

Varför är vissa norska registreringsskyltar gröna?

Det existerar redan gröna registreringsskyltar, de är till för fordon med så kallad saluvagnslicens.

När skapades bilregistret?

Vägtrafikregistret skapades i början av 1970-talet under namnet bilregistret. Det var Sveriges första heldatoriserade register. Det övertog registreringen av alla fordon i Sverige och länsbokstäverna försvann under en övergångstid 1972-74. Bilregistret reglerades i bilregisterkungörelsen (1972:599).

Vilket län är R?

A,B,AB Stockholms stad och län
N Hallands län
O Göteborgs och Bohus län (nu Västra Götalands län)
P Älvsborgs län (nu Västra Götalands län)
R Skaraborgs län (nu Västra Götalands län

Vad gör man med gamla registreringsskyltar?

Den gamla bryter du på mitten och kastar i plast/metallcontainern, beroende på skyltens material.

Vem har registreringsskylt?

Vår sms-tjänst Vem äger fordonet ger dig fordons- och ägaruppgifter direkt via sms. Skicka ett registreringsnummer till nummer 72503. En kort stund därefter får du ett svars-sms med information om det fordon som har det aktuella registreringsnumret.

Vilket land har gröna registreringsskyltar?

Sydkorea. Registreringsskyltarna har oftast grön botten och vita tecken, men det finns avvikelser.

Vad betyder gul registreringsskylt?

Idag finns vita, blå, gula, gröna, röda och orangea registreringsskyltar. Vita är ordinarie, blå är till för diplomatbilar och taxibilar har gula skyltar. Vidare är grön är färgen får så kallade saluvagnsskyltar, som exempelvis biltillverkare sätter på testbilar som inte registrerade än.

Share this post