Frågor

Vilken Batforsakring ska man valja?

Vilken Båtförsäkring ska man välja?

Bästa för större båtar: Svedea Båtförsäkring. Bäst för segeljolle: Svenska Sjö Båtförsäkring. Bästa för småbåt: Folksam Båtförsäkring. Bäst för båtar med spårsändare: IF Båtförsäkring.

Vad kostar det att försäkra en motorbåt?

Vad kostar en båtförsäkring? Priset på en båtförsäkring är i snitt 3 435 kronor, enligt siffror från 2020*. Vilket pris du får på din båtförsäkring kan dock variera mycket. Detta bland annat beroende på vilken båt du har, hur och var du förvarar båten, samt vilket försäkringsbolag du väljer.

Hur är Svedea?

Det som är intressant är att Svedeas nöjdaste kunder är de som haft en skada: 9 av 10 av dessa ger Svedea högsta betyg. Svedea försäkrar inte allt men är riktigt bra på det de försäkrar. Hos Svedea betalar var och en för den risk man utgör.

Vad räknas som småbåt?

Detta gäller för småbåtar Båtens skrov är högst sex meter långt och två meter brett. Båten är tillverkad av plast, aluminium eller gummiväv. Segelytan får vara högst 10 m². Motorstyrkan får vara högst 15 hk.

Hur mycket kostar båtar?

Är du nyfiken på vad det kostar att äga en båt? Det kan i många fall vara billigare än vad du tror. Nästan hälften av alla fritidsbåtar i Sverige har ett värde som understiger 20 000 kronor och begagnatmarknaden är stor.

Var hittar man Skrovnummer?

Efter den 16 juni 1998 måste alla båtar som släpps ut på marknaden ha ett WIN-nummer, även känt som skrovnummer. WIN-numret är en förutsättning för att båten ska kunna CE-märkas. WIN-numret finns på skrovet och placeras vanligtvis under fenderlisten på akterspegelns högra sida.

Är Svedea ett bra försäkringsbolag?

När Svenskt Kvalitetsindex undersökte nöjdheten bland fordonsförsäkringskunder hösten 2018 placerade sig bolaget på 2:a plats. Bara en tiondel efter ettan. Det som är intressant är att Svedeas nöjdaste kunder är de som haft en skada: 9 av 10 av dessa ger Svedea högsta betyg.

Vem äger Svedea?

Försäkringsgivare för Svedeas produkter är HDI Global Specialty som ägs av HDI Global SE och Hannover Rück SE. Båda ingår i den tyska försäkringskoncernen Talanx AG.

Share this post