Trendig

Hur tar man sig till Cinque Terre?

Hur tar man sig till Cinque Terre?

Närmsta flygplats är Pisa Galileo Galilei flygplats med bra tågförbindelse med Levanto och Cinque Terre (ca 1,5 timme). Direktflyg med Ryan Air från Stockholm Skavsta till Pisa. Med SAS eller Ryan Air kan man även flyga till Milano och därifrån tar man tåget ner till kusten som tar ca 3 timmar.

Vart flyger man om man vill till Cinque Terre?

Att ta sig till Cinque Terre Närmaste flygplatser är Milano, Pisa, eller Genua. Därifrån tar du dig vidare till Monterosso eller Riomaggiore med tåg. Tågresan från Milano tar 3–4 timmar, från Pisa är det ca 2 timmar, och från Genua lite över 1 timme.

Var ska man bo i Cinque Terre?

Störst är hotellutbudet i Monterosso. Ett alternativ är att bo i närbelägna Levanto. Härifrån tar det cirka 10 minuter med tåg till Cinque Terre, tågen går ofta och byn är betydligt lugnare att bo i: Hotell i Levanto. Lägenheter – bra alternativ för familjer som föredrar boende med eget kök.

När ska man åka till Cinque Terre?

Det regnar mest under perioden november till mars. Bästa tiden att besöka denna del av Italien är från mitten av mars till slutet av oktober. Under våren är det idealiskt att vandra längs kuststräckan. Under april månad blommar rosor, persikoträd och magnolian i alla dess färger.

Vilka byar är Cinque Terre?

I Cinque Terre finns det flera byar som alla härstammar från medeltiden, varav de mest populära är Vernazza, Manarola, Monterosso, Corniglia och Riomaggiore.

Vilka byar ingår i Cinque Terre?

Cinque Terre

  • Monterosso.
  • Vernazza.
  • Corniglia.
  • Riomaggiore.

Vilken geografisk plats består av fem byar?

De fem byarna i Cinque Terre ligger som ett pärlband längs den liguriska kusten mellan Genua och La Spezia. För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet. Idag är området en nationalpark och finns med på UNESCOs världsarvslista.

Vad är Cinque Terre?

Cinque Terre (italienska för ”de fem landen”) är en tolv kilometer lång kuststräcka på östligaste delen av den italienska rivieran. Den ligger strax väster om La Spezia i östra Ligurien, inte långt från Toscana.

Share this post