Populära

Hur ska man forvara tomater?

Hur ska man förvara tomater?

Förvara dina tomater i rumstemperatur, de förlorar smak i det kalla kylskåpet. Har du för många mogna tomater på köksbänken kan du göra dina egna skållade, skalade tomater att använda i pastasåser, grytor och soppor: Skär ett kryss i toppen av tomaterna och skär bort stjälkfästet.

Vilken frukter ska inte ligga bredvid varandra?

En del frukter och grönsaker utsöndrar etylengas som hjälper dem att mogna. Förvaras dessa i närheten av andra frukter och grönsaker mognar, och förstörs, även de snabbare. Äpplen, päron, melon, persikor, nektariner, tomater och paprika producerar extra mycket etylen.

Hur får man tomater att hålla längre?

Grundregeln, om du vill ha tomater som smakar bra, är att låta dem ligga framme i rumstemperatur – då håller de både konsistensen och smaken allra bäst. Vill du att tomaterna ska hålla länge ska du förvara dem svalt och mörkt, men inte i kylskåp. Du kan till exempel lägga tomaterna i en skokartong på en sval plats.

Hur många tomater ska du ha i ugnen?

Ta 2-3 tomater, 2 lökar (röda, gula, schalottenlök, det du har hemma), 1-2 chilifrukter av valfri sort, 10-12 klyftor vitlök, 1 dl olivolja, en näve färsk basilika och oregano. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Grovhacka allt (ta bort stocken ur tomaterna) och sprid på plåten.

Hur länge tar du tomaterna i ugnen?

Dela tomaterna och lägg dem med skinnsidan uppåt. In med dem i ugnen minst 5-6 timmar (beroende på storlek) tills de skrumpnat ihop. Tryck ner dem i en burk och toppa med lite olivolja. Ställ in i kylen.

Kan man övervintra tomat som stickling?

Övervintra tomat som stickling. Att övervintra en tomatplanta kan vara enda sättet att bevara en favoritsort eftersom de flesta tomater inte är fröäkta. Att odla tomat inomhus kräver mycket mer ljus än odling av bladgrönt, sommarblommor och krukväxter.

Share this post