Rekommendationer

Hur hogt upp ska benskydd sitta?

Hur högt upp ska benskydd sitta?

Benskydden bör sitta från strax över vristens vinkel när du flexar foten till några centimeter under knät.

Vilka benskydd är bäst fotboll?

Benskydd med ankelskydd: Det blir idag mer och mer ovanligt att se benskydd med ankelskydd, även om de fortfarande finns. En del upplever att de ger ett extra skydd och komfort medan andra tycker de är lite klumpiga och hämmar spel och bollkontroll.

Har fotbollsspelare benskydd?

Man måste använda benskydd för att man ska få spela fotboll så därför är det viktigt. Har man inga benskydd så kan det göra extremt ont på smalbenen om man inte har benskydd och det behövs inte mycket för att det ska bli rejäla skador.

Hur mäter man benskydd?

För att hitta rätt storlek på benskydden så är det bäst att mäta detta när spelaren sitter. Det skall mätas från centrum av knäskålen till toppen av skridskon. Benskydd som är för långa eller för korta kommer att resultera i att knäet eller vristen kommer att exponeras och vara oskyddat under spelets gång.

Hur små benskydd får man ha?

Fotbollens regelbok säger att benskydden ska täckas helt av strumporna, tillverkas av gummi, plast eller liknande lämpligt material – och att de ska ge ett ”rimligt” skydd. Det står ingenting i regelboken om hur små de får vara.

Vilka benskydd har proffsen?

Gör som proffsen du med, designa dina egna Sparta Shin Guards! Sparta Shin Guard är professionella och personliga lättviktsbenskydd i hållbara material som tar dig till nya nivåer. Gör som proffsen du med, designa dina egna Sparta Shin Guards! Designa dina egna benskydd!

Vilka benskydd?

Benskydd

  • Strykkappor. Strykkappor skyddar hästens ben om den stryker benen mot varandra.
  • Senskydd. Senskydd används framför allt vid hoppning, men kan även användas vid vanligt markarbete.
  • Kotskydd. Kotskydden bak är lägre och skyddar enbart kotleden.
  • Damasker.
  • Boots.
  • Benlindor.
  • Stallbandage.

Måste man ha benskydd i EM?

– Detta är en diskussion vi haft med spelartruppen. När vi spelar fem mot fem eller färre så har vi alltid benskydd för då blir det alltid fler närkampssituationer. Däremot när vi spelar ett större spel som är mer taktiskt, har vi kommit överens om att inte ha benskydd, säger förbundskaptenen.

Hur små benskydd får man ha i fotboll?

Att välja vilka benskydd man vill spela med är upp till var och en. Alla har ju olika smak och vissa tycker om känslan av att ha stora och bra skydd medan andra föredrar att ha så små benskydd som möjligt. Det enda som spelar roll är vad du själv tycker.

Share this post