Blogga

Hur tvattar man fotbollstrojor?

Hur tvättar man fotbollströjor?

– Tvätta fotbollströjorna i 30 grader. Beroende på hur smutsig den är så kan den även tvättas i 30 grader. – Vänd fotbollströjan ut och in. Det skyddar trycket på tröjan från att lossna med tiden.

Hur ska man tvätta sina fotbollsskor?

Att tvätta fotbollsskor i tvättmaskin är inte en bra idé, precis som de flesta andra skor. Det kan vara lockande efter matcher och träningar i olika underlag och väder när man ibland knappt ser originalfärgen på skorna. Lägg istället fotbollsskorna i ljumet till varmt vatten och tvätta med en borste eller trasa.

Vad ska man göra med nya fotbollsskor?

Ett annat av Rolands tips är att inte slänga sina gamla skor på en gång när man köpt nya, så att man kan byta lite. Har man växt ur det förra paret får man vara extra noggrann och gå i skorna hemma på kvällarna först. – Ofta köper man ju lite för stora skor medan man fortfarande växer så att de ska passa en hel säsong.

Hur länge ska fotbollsskor hålla?

Livslängd: Hur länge fotbollsskor håller beror förstås på hur ofta du spelar. Vanligtvis brukar det vara lagom att köpa nya en gång per år, men spelar du mycket kan du behöva byta 2–3 gånger per år. Gamla skor brukar ofta spricka i sulorna eller tappa i funktion när materialet mattas.

Får blåsor av fotbollsskor?

Det första som prioriteras bort är innersulan, som produceras i ett syntetiskt lättviktsmaterial. Det medför att friktionen mellan strumpa och sko minskas drastisk. När du då använder en strumpa med en glatt yta kommer foten att glida runt i skon och skapa blåsor och förlora fästet i skon.

Hur länge bör skor hålla?

– Om man köper något som marknadsför sig som kvalitetsskor är det inte orimligt att förvänta sig att de ska hålla i mer än en säsong. Det finns en relation mellan pris och kvalitet, i varje fall för barnskor, men kanske inte när det gäller märkeskläder för vuxna.

Hur hårt ska fotbollsskor sitta?

Hur ska skon sitta? En fotbollssko ska sitta så tight som möjligt över framfot och vrist för så bra känsla som möjligt. En sko helt i läder formar sig mer efter din fot till skillnad från en sko i syntet, den behåller sin ursprungliga form i högre grad och upplevs ofta som nättare.

Share this post