Frågor

Hur vet man om man har DEFA eller Calix?

Hur vet man om man har DEFA eller Calix?

Anslutningskablar för Defa & Calix Tänk på att Defa-kabeln endast passar till Defa-system och Calix-kabeln endast passar till Calix-system. På anlutningskontaktens lock (oftast monterad i bilens front) kan du se vilket system du har.

Kan man installera motorvärmare själv?

Är man händig går det att montera själv, men de flesta lämnar nog jobbet till en yrkesman.

Kan motorvärmaren gå sönder?

Det är inte ovanligt att motorvärmare och kupévärmare går sönder. De motorvärmare som installeras ”orginal” idag är oftast kontaktvärmare som endast värmer oljan och inte vattnet… Kupévärmaren borde värma oavsett hur den är placerad i bilen.

Hur fästa kupévärmare?

Sätt värmaren någonstans i bilen, plugga in den och den kommer starta. Den enda nackdelen är att du behöver en separat förlängningskabel. För att ansluta kupévärmaren till förlängningskabeln måste du dra kabeln genom rutan eller dörren (om det finns utrymme för det).

Hur vet man vilken Motorvärmarkabel?

Re: Vilken motorvärmarkabel ska jag köpa? #1360291. Om du tittar i botten på ditt kontakthus och jämför dom här båda så löser du säkert frågan.

Finns det olika Motorvärmarkabel?

Slangvärmare. Denna typ av motorvärmare monteras i en kylarslang och värmer kylarvattnet den vägen. Calix eftersträvar alltid att finna bästa lösningen på motorvärmare till varje bilmotor, vilket gör det väldigt viktigt att den värmare som rekommenderas för motorn används.

Hur vet man om motorvärmaren är trasig?

Jättelätt att kolla med en motståndsmätare. Dra ut kontákten till kupevärmaren i bilen. Mät sedan över anslutningskabelns poler. Får du ca 100-150 ohm så fungerar motorvärmaren.

Hur startar man en kupévärmare?

Vanligtvis används en bimetallsäkring. Skulle detta inträffa brukar det räcka att dra ut kontakten och vänta en tid för att kunna starta upp den igen. Vissa modeller har dessutom en smältsäkring som en extra skyddsåtgärd.

Share this post