Ny

Vad drar en dieselbil pa tomgang?

Vad drar en dieselbil på tomgång?

I Vi Bilägare har jag sett uppgift på att bilar drar ca 1/2 liter per timme på tomgång. Det stämmer bra med ”min” firmabil, en VW Caddy diesel som indikerar 0,6 liter per timme.

Vad är en Enhetsinjektor?

Enhetsinjektor. Enhetsinjektorn kombinerar insprutare och högtryckspump i samma komponent, tyska: PD eller Pumpe-Düse engelska: Unit Injector, UI. Insprutningstryck upp till 2400 bar i större dieselmotorer.

Vad beror hög tomgång på?

tjuvluft brukar vara en vanlig orsak till hög tomgång..

Vad heter de fyra olika takterna?

Förbränningen

  • Insugningstakt. Första takten i fyrtaktsmotorns arbetscykel.
  • Kompressionstakt. Andra takten i fyrtaktsmotorns arbetscykel.
  • Förbränningstakt/expansionstakt/arbetstakt/arbetsslag. Tredje takten i fyrtaktsmotorns arbetscykel.
  • Avgastakt/utloppstakt. Fjärde takten i fyrtaktsmotorns arbetscykel.

Vad är en dieselmotor?

En dieselmotor är en förbränningsmotor konstruerad med principen för en kolvmotor, där bränslet tillsätts först i kompressionsfasens slutskede, till skillnad från exempelvis ottomotorn (bensinmotorn). Motortypen uppfanns av och är uppkallad efter tysken Rudolf Diesel.

Vad är centralt i dieselmotorn?

Centralt i dieselmotorn är insprutningssystemet. Det reglerar motorns effekt och har stor påverkan på verkningsgrad och avgasemissioner. Under hela dieselmotorns historia har man strävat efter högre och högre insprutningstryck. I början var det knappt 100 bar och numera är det 2000–2500 bar som gäller.

Hur ökar kompressionstakten i dieselmotorn?

Under kompressionstakten ökar luftens temperatur i en dieselmotor så mycket att bränslet självantänder när det under högt tryck sprutas in i kompressionstaktens slutskede. Under detta skede vänder kolven och kraft leds ner till vevaxeln via vevstaken genom den tryckstegring som uppstår då förbränningsgaserna expanderar.

Share this post