Populära

Hur lang tid tar det innan Kronofogden saljer huset?

Hur lång tid tar det innan Kronofogden säljer huset?

Begär försäljning inom två månader Då har du rätt att begära att fastigheten ska säljas för att du ska få betalt. Du måste begära att vi säljer fastigheten inom två månader från det att beslutet (utslaget) vinner laga kraft (inte längre kan överklagas).

Varför säljer Kronofogden hus?

Vi kan sälja egendom för att betala en persons, det vill säga en gäldenärs, skulder. Efter försäljningen fördelar vi pengarna som kommit in mellan de obetalda skulderna. Det innebär att skulderna minskar eller blir fullt betalda.

Kan Kronofogden ta mina möbler?

Om egendomen finns någon annanstans än i din bostad eller i företagslokalen ska vi kunna bevisa att den är din eller ditt företags för att vi ska få utmäta den. Vi ska kunna sälja egendomen. Det får till exempel inte finnas något testamente eller gåvobrev som förbjuder dig/företaget att sälja egendomen.

Vilken egendom är undantagen från utmätning för en privatperson?

Generellt sett gäller att lyxiga och dyrare föremål inte kan undantas från utmätning. Dock kan detta ändå bli fallet då gäldenären är i behov av den aktuella egendomen i sin förvärvsverksamhet. Föremål av mycket personlig karaktär blir heller inte föremål för utmätning.

Kan Kronofogden sälja mitt hus?

När en fastighet samägs med andra kan den utmätas, om sökanden, den skuldsatte, eller du yrkar på det (8 kap. 8 § UB). I så fall ska du få chansen att yttra dig kring det. Sammanfattningsvis har kronofogden rätt att sälja din fastighet exekutivt, trots att det bara är den andra delägarens skuld som mäts ut.

Vad tar Kronofogden i hemmet?

Vi kan utmäta din lön, överskott på skattekontot eller något du äger, till exempel en bil. När det gäller företag, kan vi utmäta exempelvis överskott på skattekontot eller egendom. Pengarna går till att betala din skuld.

Är det bra att köpa hus från Kronofogden?

EkonomiDet är inte helt riskfritt att köpa en bostad via Kronofogden. Bara ett enda visningstillfälle under drygt en halvtimme och mycket kan hända innan övertagandet. Både för den som blir av med sitt hem i en tvångsförsäljning och den som är spekulant kan affären bli livsavgörande.

Share this post