Allmänning

Hur tvattar man en tunn dunjacka?

Hur tvättar man en tunn dunjacka?

Så tvättar du en dunjacka Om jackan är för smutsig kan du emellertid tvätta dunjacka i tvättmaskin. Tänk dock på att alltid följa tvättråden, tvätta på låg värme (max 40 grader) i lite tvättmedel och undvika sköljmedel. Glöm heller inte att stänga blixtlås och helst tvätta jackan ut och in.

Kan man centrifugera en dunjacka?

Tvätta inte jackan för ofta och centrifugera aldrig den. Tvätta endast din dunjacka en eller två gånger per år.

Kan man torka dunjacka i torkskåp?

Torkskåp och torkrum fungerar såklart alldeles utmärkt också. Efter tvätt och tork känns allt som nytt igen och håller för många goa varma nätter. Försiktig tvätt och tork funkar såklart på alla andra plagg också som man inte vill slita ut onödigt snabbt.

Hur torkar man en dunjacka utan torktumlare?

TORKA DUNJACKA UTAN TORKTUMLARE

  1. När dunjackan är blöt är det viktigt att låta den plantorka på en tvättställning eller handduk.
  2. Fluffa jackan försiktigt för att dunet ska bli jämt fördelat.
  3. Placera jackan i ett rum som är varmt, i närheten av ett element eller ett öppet fönster där den kan få en lätt bris.

Kan man torktumla en torr dunjacka?

När det är dags att torka din dunjacka får du bäst resultat i en torktumlare som gör att dunet i jackan fördelas jämt och du slipper klumpar i dunjackan. Att tumla en dunjacka är både enkelt och effektivt, det enda du behöver är ett par tennisbollar och ett par timmar i maskinen.

Hur länge ska man tumla en dunjacka?

Det viktigaste är att torktumla din dunjacka med tennisbollar för att dunet ska bli jämt fördelat. Placera 2–3 tennisbollar tillsammans med din jacka i torktumlaren. Låt dunjackan torka på låg värme under en längre tid tills jackan är helt torr. Detta kan ta ett par timmar.

Hur tvättar man duntäcke utan torktumlare?

Välj ett enzymfritt tvättmedel Dunet i ditt täcke eller kudde är känsligt för vanlig tvättmedel eftersom dessa är starkt fetavlösande och därigenom riskerar att torka ut och bryta ner dunet. Använd istället ett tvålbaserat eller enzymfritt tvättmedel för en skonsammare tvätt.

https://www.youtube.com/watch?v=4I_IzlQiz2I

Share this post