Populära

Hur ska glasogon sitta vid nasan?

Hur ska glasögon sitta vid näsan?

Glasögonens sidor – med rätt passform Optimal passform vid sidorna bör endast ge ett lätt tryck bakom örat för att glasögonens vikt inte ska göra att de halkar ner på näsan. Men om glasögonen sitter för snävt ”vandrar” sidorna upp längs huvudet och glasögonbågarna glider ner på näsan.

Hur ska runda glasögon sitta?

Bågens överkant bör inte vara högre än ögonbrynen. Bryggans utformning och placering är avgörande för hur bekvämt glasögonen sitter. Bågens nederkant bör inte ligga mot kinderna, för att undvika irritation och att bågen ”rör på sig” när du pratar/skrattar. Storleken bör vara i propotion med ditt ansikte.

Hur stora glasögon ska man ha?

Bryggans bredd mäter horisontellt den delen ovanför näsan mellan glasen och sträcker sig vanligtvis från 14-24 millimeter. Skalmlängden är storleken från gångjärnet till skalmens slut bakom örat. Vanligtvis brukar måttet falla mellan tre standarder – 135, 140 eller 145 millimeter.

Hur byter man Näskuddar på glasögon?

Man kan helt enkelt använda tummen och pekfingret för att ta tag i näskuddarna för att böja till dem som man önskar. Inte dra i själva näskudden, ta tag även över metallet, så att inte näskudden blir skadad. På detta sättet kan du också justera hur högt glasögonen skall sitta på näsan.

Hur många glasögon behöver man?

Att fråga hur många glasögon du bör ha är lika personligt som att fråga hur många skor du behöver. Men för många av oss är det säkert lättare att välja skor än glasögon. Det är därför det är viktigt att du samarbetar med din optiker när du gör ditt köp.

Var kan jag köpa solglasögon?

Hos Synsam kan du köpa solglasögon online eller i någon av våra butiker. Vi säljer snygga solglasögon för både dam och herr, och från många kända märken som Ray-Ban, Fendi, Tom Ford, Gucci, Prada och Dior. Här hittar du olika former på bågarna, till exempel runda, stora, cat-eye eller i pilotmodell.

Share this post