Trendig

Vilken farg ar Faroarnas flagga?

Vilken färg är Färöarnas flagga?

Färöarnas flagga (officiellt Merkið) är Färöarnas nationella flagga, baserad på Danmarks flagga. När Färöarnas nationalidentitet växte fram på 1800-talet överfördes öarnas gamla vapen, känt sedan 1300-talet, till en flaggduk. Det föreställde en vit vädur i ett blått fält på flaggan gick det blåa fältet en röd kant.

Hur ser norska flaggan ut?

Flaggan är en nordisk korsflagga, vilket innebär att den vertikala korsarmen är något förskjuten inåt (mot flaggstången), och flaggan ansluter därmed till övriga nordiska flaggors utformning. Norges flagga används även på Jan Mayen och Svalbard som ingår i det norska riket och som saknar egna flaggor.

Vad symboliserar Grönlands flagga?

Grönlands flagga Den vita och röda färgen symboliserar den flera hundra år gamla relationen till Danmark. I mitten av flaggan ska cirkeln föreställa solen som går ner i horisonten, och ljuset och värmen som kommer tillbaka runt midsommar.

Vilken färg har danska flaggan?

National- och handelsflaggan är röd med vitt kors. Örlogsflaggan har två röda tungor. Kungen för en tvåtungad flagga med riksvapnet i stort fyrkantigt vitt fält i mitten. Flaggan heter Dannebrog på danska.

Vad betyder färgerna i Danmarks flagga?

Dannebrogen betyder ”danskarnas flagga” och den röda färgen i flaggan symboliserar rikedom. Den röda färgen var en av de dyraste färgerna att producera under medeltiden. Det vita korset på flaggan symboliserar kristendom. Till en början hade endast militären och den danska kungen rätten använda flaggan.

Vad föreställer Grönlands flagga?

På Grönland flaggas den egna flaggan ofta sida vid sida med Dannebrogen. Cirkeln i mitten av flaggan föreställer solen, när den går ner vid horisonten. Att den grönländska flaggan inte innehåller något kors ska påminna om Grönlands politiska frihet och om släktskapet med andra inuitfolk i Arktis.

Share this post