Ny

Vad ar en pressmaskin?

Vad är en pressmaskin?

Pressmaskiner ger både snabbare och säkrare montering jämfört med traditionella metoder. Att löda eller svetsa samman rör tar tid och innebär även ökad brandrisk. Om rören är av rostfritt stål kan du även behöva skyddsgas och rotgasverktyg vid svetsningen, vilket är dyrt och tidskrävande.

Hur använder man ett pressverktyg?

Därefter sätter man fast kontakten i pressverktyget och för in kabeln i kontakten och pressar fast kontaktstiften i ledarna. Pressverktyg kan man också användas inom vvs. Inom vvs så finns det en mängd olika sorters rör och pressverktyget används för att pressa ihop rör, framförallt kopparrör.

Hur fungerar presskopplingar?

Presskopplingar består av rör och kopplingselement vilka har förenats med hjälp av ett särskilt pressverktyg. I vissa presskopplingar finns en o-ring som inpassats i ett särskilt spår i kopplingen, och det är denna typ av kopplingar som behandlas i denna rapport.

Vad är en presskoppling?

Genom en speciell utformning på O-ringen så påvisar kopplingen läckage vid missad pressning. Utformningen på O-ringen påverkar inte det slutgiltiga resultatet, då ringen komprimeras vid pressning och tätar mot röret. Presskopplingar ska pressas med godkända maskiner och pressbackar.

Vad är Pressrör?

Långvarig pläterad yta som passar perfekt med moderna kranar, radiatorer, handdukshängare och badrumsinredning. Passar alla synliga VVS-installationer, i både horisontella och vertikala körningar. Halvhård eller mjuk härdningsgrad för att behålla de böjbara kvaliter av kopparrör.

Får man bygga in presskopplingar?

Enligt branschreglerna ska radialpresskoppling med in- eller utvändig tätning vara konstruerad så att opressad koppling läcker vid täthetskontroll. För att kontrollera att presskoppling är pressad ska en täthetskontroll utföras innan tryckkontroll utförs.

Vad är en Halvkoppling?

Används för montering i värme- och kylanläggningar. Avsedd för montering på mjuka och halvhårda förkromade kopparrör eller på vanliga hårda, halvhård och mjuka kopparrör. Fördelar med halvkopplingen är att den kan monteras både mot plan och konisk anläggningsyta.

Måste man ha Stödhylsor?

Stödhylsa rekommenderas av de flesta leverantörer vid mekaniska kopplingar när halvhårda kopparrör (R250) ska fogas. Kopplings- leverantörens instruktion ska följas. Mjuka kopparrör (R220) ska alltid förses med stödhylsa. En monterad stödhylsa ger dessutom en garanti för att röret förblir cirkulärt.

Share this post