Ny

Nar ar det bast att vandra Jamtlandstriangeln?

När är det bäst att vandra Jämtlandstriangeln?

Jämtlandstriangeln är en perfekt vandringsresa sommartid både för nybörjaren och den mer erfarne fjällvandraren. Även vintertid är leder ett lagom utmanande fjälläventyr för den som vill gå på tur. Vanligast är att man inleder turen från Storulvån som är lättast att ta sig till och där du kan ta bilen hela vägen fram.

Hur jobbig är Jämtlandstriangeln?

Trevlig och vacker vandring som inte är svår men kräver ändå bra kondition och starka ben och knän. Jobbig start från Storulvån så man får upp värmen. Sylarna har kök för egen matlagning.

Hur lång tid tar det att vandra mellan Storulvån och Sylarna?

Här beskriver jag vandringen i riktingen Storulvån-Sylarna-Blåhammaren-Storulvån. Det är enligt mig den vackraste och enklaste riktningen, men sträckan går lika bra att vandra åt andra hållet. Jämtlandstriangeln är sammanlagt 47 kilometer och de flesta vandra den på tre dagar.

Vad kostar det att gå Jämtlandstriangeln?

En heldagstur till toppen av magiska Storsylen, 1 762 meter över havet, med utsikt över hela fjällvärlden, vars högalpina miljöer har lockat upptäcktsresenärer sedan 1800-talet. Följ med på en dagstur med guide (pris från 795 kronor/person med STF) eller gå på egen hand.

Vad kostar Jämtlandstriangeln?

Får man cykla Jämtlandstriangeln?

Om man ska cykla leden så rekommenderar jag att man börjar med Sylarna och avslutar med Blåhammaren och Storulvån, den sträckan var faktiskt riktigt nice (åtminstone 2/3 av den) med ca. 450 höjdmeter och bra led. Den minst cykelvänliga biten väl första halvan av Storulvån – Sylarna. Den vill man helst göra bort uppför.

Hur tar man sig till Sylarna?

Ta dig till Sylarnas Fjällstation Det går ingen bilväg till Sylarna. Hit tar du dig till fots eller på skidor. Närmsta bilväg går till Storulvåns fjällstation och därifrån väntar en 16 km lätt kuperad vandring eller skidtur, längs med vägen får ni en magnifik utsikt över Sylmassivet.

Hur lång tid tar det att gå 1 2 mil?

Man brukar väl räkna promenadfart som 5 km/h och jogging som 10 km/h… Om du går i relativt lugn takt, går du i ca 3 km/h. Alltså drygt tre timmar för en mil.

Share this post