Populära

Vad ingar i en smoking?

Vad ingår i en smoking?

Smokingens delar

  • En svart smokingkavaj med slag av siden.
  • Svarta byxor med revärer i siden och utan slag.
  • En vit smokingskjorta med plisserat bröst (så kallade stråveck) och cutaway-krage eller snibbkrage.
  • Gördel eller svart väst förekommer, men bruket av dessa varierar.
  • Svart fluga som bör vara handknuten.

Kan man ha Frackskjorta till smoking?

Svar: Du kan använda frackskjortan till en smoking med spetsiga slag (ser ut som en vanlig kavaj på slagen, fast i siden). Den vanligaste skjortan är den med sk ståveck, men liggande krage dvs vanlig skjortkrage förekommer också.

Vad heter gördeln istället för väst till smoking?

Maggördel[redigera | redigera wikitext] Maggördel är ett klädesplagg, vilket ursprungligen var detsamma som bälte, men numera i regel avser ett bredare veckat sidenbälte, vilket främst bärs till smoking som ersättning för väst, men vit gördel bärs ibland felaktigt till frack.

Hur klär man sig i smoking?

Till smokingkostymen så bärs vit smokingskjorta (vilken som har speciell smokingkrage som är anpassad för fluga istället för slips), fluga och gördel. I vissa fall bärs även en vit väst men den är inte obligatorisk, eller ens rekommenderad. På fötterna bär man traditionellt sett svarta lackskor.

Kan man ha väst till smoking?

Till klädkoden Smoking bär man svarta lackskor eller blankpolerade oxfords, vit skjorta med dubbel manschett, svart fluga och om man önskar en väst eller gördel. Längre ner kommer vi titta närmare på lite olika alternativ av dessa plagg.

Vad kostar det att hyra en smoking?

Köpa kostar från 3600 kr och då ingår alla eventuella ändringar. Skjorta, fluga och gördel finns till försäljning i butiken. Smoking är ett aftonplagg som i stilnivå ligger snäppet över kostym. Eftersom att smoking är ett utpräglat festplagg så är det på många håll i Europa otänkbart att bära smoking i kyrkan.

Vad heter Maggördeln till smoking?

Ett cummerbund är den breda svarta sidengördel som skall bäras till en enkelknäppt smoking, om du inte bär väst under smokingkavajen.

Share this post