Rekommendationer

Ar som ett litet plommon?

Är som ett litet plommon?

Ett äpple kan vara litet som ett plommon och det kan vara stort som en apelsin.

Hur stora är krikon?

Krikon (dialektalt även terson) är en plommonvariant (en underart till plommon) med ganska små, runda, blåsvarta eller blågröna frukter. De växer ofta förvildade i södra Skandinavien, och kan då ha bildat hybrider med slånbär och plommon. Krikon som säljs i butik är däremot oftast importerade från Syderuopa.

Kan Reine Claude D oullins kallas?

Reine Claude d’Oullins[redigera | redigera wikitext] I Sverige förväxlades sorten länge med Esperens guldplommon. Oullins-sorten är det vanligaste plommonet av Reine Claude-typen, som är namngiven till minne av den mycket fertila franska 1500-talsdrottningen Claude.

Vad heter plommon på latin?

Prunus domesticaPlommon / Vetenskapligt namn

Vilken sorts plommon?

Vanliga sorter

  • Opal. TRÄDET: Växer medelstarkt med riklig och tidig bördighet.
  • Experimentalfältets sviskon. TRÄDET: Växer kraftigt och får som kronträd hög krona.
  • Jefferson. TRÄDET: Växer medelstarkt, tidig och rik bördighet.
  • Allmänt gulplommon. Zon: 1–4 (5).
  • Tunaplommon.
  • Madeleine.
  • Violetta.

Hur ser krikon ut?

Krikon (Prunus domestica ssp. insititia) är en underart till plommon. Frukten är vanligtvis mörkblå till färgen men förekommer också som gula, lila och gröna, ganska rund och mindre än plommon.

När mognar Reine Claude?

Ett medelstort, runt rödviolett plommon. Fruktköttet är saftigt, gult eller svagt gulgrönt och har en söt, svagt syrlig aromatisk smak. Mognar i mitten till slutet av september. God att äta direkt eller till sylt och kompott.

Vilket plommonträd?

Avalon är en starkväxande sort som ger ett av de godaste och sötaste plommon man kan smaka. Smaken och utseendet påminner om Victoria, men kvaliteten är mycket bättre. Frukterna är stora och rundovala med mörkgult saftigt kött. Skördarna är ganska små de första åren men ökar snabbt ju äldre trädet blir.

Vad heter de gula plommonen?

Mirabeller eller körsbärsplommon är vildplommon som finns i ett antal sorter. Dessa träd hittar man främst i södra Sverige och i Danmark. Sorterna har olika färg på frukterna och mognar vid olika tider på sommaren. Frukterna ser ut som små runda plommon och är oftast röda eller gula.

Share this post