Populära

Vad menas med forskrivare?

Vad menas med förskrivare?

Förskrivaren skriver ut hjälpmedlet och antecknar i din journal vilket hjälpmedel som har valts. Förskrivaren ska också informera dig om hur hjälpmedlet ska användas. Att vara förskrivare är inget yrke. I stället är det personer inom olika legitimerade yrkeskategorier som har rätt att prova ut och förskriva hjälpmedel.

Vad betyder Förbrukningshjälpmedel?

Förbrukningshjälpmedel är medicinskt material som förskrivs till patienter som utför sjukvårdsinsatser i hemmet efter instruktion av sjukvårdspersonal.

Vem har rätt till rullstol?

Landstinget ansvarar för förskrivningen av ortopedtekniska hjälpmedel.

Vilka får förskriva hjälpmedel?

Olika yrkesgrupper är förskrivare inom olika hjälpmedels- och funktions- hindersområden. Exempel på yrkesgrupper som förskriver hjälpmedel är audionomer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder, sjuksköterskor, ortopedingenjörer och synpedagoger.

Hur beställer man Diabeteshjälpmedel?

Har du fått förbrukningsprodukter förskrivna, som till exempel näringsdryck, diabeteshjälpmedel eller inkontinensskydd, kan du enkelt beställa dem genom att logga in på 1177.se. Du slipper hantera papperstalonger och får din leverans snabbare.

Hur beställer jag Freestyle Libre?

Sensorer och sändare till FGM och CGM beställer du via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du kan också beställa via Medicinsk apparatur i hemmets webbplats.

Vem har rätt till hjälpmedel?

Hjälpmedel förskrivs av både regioner och kommuner. Förskrivare är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal exempelvis arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, logoped, dietist, sjuksköterska, läkare, audionom och synpedagog.

Vem ansvarar för att man får hjälpmedel?

Ansvaret för att erbjuda hjälpmedel till personer med funktionsnedsättning är delat mellan regionerna och kommunerna. Verksamhetschefen ansvarar för att förskrivaren av hjälpmedel har kompetens för det och förutsättningar att följa förskrivningsprocessen och de lokala rutinerna för förskrivning.

Share this post