Rekommendationer

Hur byter man Gasdampare?

Hur byter man Gasdämpare?

När du monterar dina nya gasfjädrar ska du vara noggrann med att montera dem i samma monteringsläge som de gamla satt. Standardpositioneringen är med kolvstången nedåt för att säkerhetsställa smörjningen av packningen. Stabilus gasfjädrar, som Autoexperten säljer, är helt underhållsfria.

Hur funkar gasfjäder?

Hur fungerar en gasfjäder? En gasfjäder består av kolvhus, kolvstång, kolv samt tätningar. Den är fylld med kvävgas till ett mycket högt tryck (upp till 230 bar) för att skapa en motkraft. Kvävgas är en inert gas som inte brinner, exploderar eller är giftig.

Hur mäter man en gasfjäder?

Om du till exempel öppnar luckan helt dras gasfjädern ut till maximal längd. I det här läget kan du nu mäta gasfjäderns maximala längd, från exempelvis öglefäste till öglefäste (hålets mitt): öppna nu luckan helt och mät avståndet från mitten av det ena ändfästet till mitten av det andra ändfästet.

Hur byter man bakluckelås?

Ta loss panelen på insidan av bakluckan så ser du lätt hur du ska göra. Eventuellt för att komma åt så behöver du ta bort torkarmotorn bak, 3 muttrar om jag minns rätt. Men, låset sitter med ett par plastflärpar, de är ofta rätt sköra efter 22 år, så var försiktig när du bänder bort låskistan.

Hur räkna ut Newtonvärde för en kåpa?

Gör så här:

  1. * L1 mäts från gångjärnens (O) centrum.
  2. * L2 mäts från gångjärnet (O) till den närmsta infästningspunkten på gasfjädern i öppet läge. Detta kan vara både på kåpan eller på släpet beroende på vilken infästningspunkt som ligger närmast gångjärnet.
  3. * Vikten avser totalvikten av kåpan/luckan.

Var köper man gasfjäder?

Här på Mekonomen.se hittar du därför ett antal olika gasfjädrar och genom att fylla i ditt registreringsnummer i vår smarta sökruta hittar du de gasfjädrar som passar till just din bil.

Vad heter det som håller upp bagageluckan?

Kulled och fjäder är allt som krävs Gasfjädern till bakluckan sitter fast till bakluckan och karosseriet med en kulled som hålls på plats med en liten fjäder.

Share this post